Kiyiköy Limani'nda Temizleme Çalismalari Sürüyor

Kirklareli’de Kiyiköy Limani’nda Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan iki ay önce baslatilan temizleme çalismalari sürüyor.

Kiyiköy Limani'nda Temizleme Çalismalari Sürüyor


Vize ilçesine bagli Karadeniz kiyisindaki Kiyiköy beldesindeki limanda, büyük balikçi teknelerinin rahatça limana yanasabilmesi için Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan iki ay önce baslatilan çalismalar sürüyor. Kiyiköy Belediye Baskani Tercan Yatkin, yaptigi açiklamada, "Sayilari artan balikçi tekneleri sebebiyle balikçilarimizi magdur etmemek için 40 bin ton kapasitesi bulunan limanimizin kapasitesini 49 bin tona arttirmak için Ulastirma ve Altyapi Bakanliginin destegiyle çalismalara basladik. Bu sebeple limanimizin dibinden kepçeler yardimiyla aldigimiz kumlari, vatandaslarin girmesinin ve kamp yapmasinin yasak oldugu bölgeye döküyoruz. Kumlari döktügümüz bölge önceden bu bölge tas barikat ile kapaliydi, fakat çalismalarimiz basladigindan dolayi is makinasi ve kamyonlarin geçmesi için barikati kaldirdik. Yine de orada yüzmek veya kamp yapmak isteyen vatandaslarimiza buranin yasak oldugunu bildirdik" dedi.



"Kiyiköy Limani kullanilamayacak hale gelmisti"

Kirklareli Valisi Birol Ekici, temizleme çalismalari baslamadan önce limanin neredeyse kullanilamayacak hale geldigini vurguladi. Ekici, "Kiyiköy Limani’na büyük balikçi teknelerin rahat girebilmesi için Ulastirma ve Altyapi Bakanligi tarafindan dip temizligi yapiyor. Kiyiköy Limani neredeyse kullanilamayacak hale gelmisti. Ulastirma Bakanliginin ve Kiyiköy Belediyesinin en uygun gördügü, belediye tarafindan denize girmenin ve kamp yapilmasinin yasaklandigi yere kumlari döküyoruz. Önemli olan halkimiza hizmet etmektir. Limanin belli kisimlari toprak doluydu. O kumlari alip, güvenli bir sekilde bir yere dökmek görevimiz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA