Karatay Gençlik Meclisi Yaz Okulu' Egitimleri Sürüyor

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin yaz tatillerini daha verimli ve keyifli geçirebilmeleri amaciyla hayata geçirdigi “Karatay Gençlik Meclisi Yaz Okulu” egitimlerine bu yil da devam ediyor.

Karatay Gençlik Meclisi Yaz Okulu' Egitimleri Sürüyor
Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafindan düzenlenen Yaz Okullari egitimleri devam ediyor. Karatay Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün de destekleriyle yürütülen projede gençler, hem eglenceli hem de egitici bir yaz tatili geçirme imkani buluyor. Iki farkli yas grubunda organize edilen etkinliklerde 750 ortaokul ve lise ögrencisi, kendilerine sunulan Kur’an, siyer, ilmihal dersleri ve Ebru Atölyesi, Photoshop Atölyesi ile Öncü Sahsiyetler Atölyesi, futbol, voleybol, okçuluk dersleri aliyor. Ögrenciler ayrica bowling, paintball, lazer tag, yüzme, hali saha, at binme, sinema, Konya Bilim Merkezi gezisi, kamp, oryantiring, sehir turu, lavanta ve gül bahçesi gezisi, piknik ve teknik geziler ile yaz tatillerini daha verimli geçiriyor.

“Gençlerimiz yaz okullari ile keyifli ve verimli vakit geçiriyor”

Ögrencilerin egitim, sosyal, kültürel ve sportif yönden gelisim süreçlerine katki sunacak etkinliklere araliksiz devam ettiklerini söyleyen Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, gençlerin Yaz Okullari ile keyifli ve verimli vakit geçirdiklerini aktardi. Hasan Kilca, “Karatay Belediyesi olarak çocuklarimiza ve gençlerimize yatirim yapmaya büyük önem veriyoruz. Belediye olarak göreve geldigimiz ilk andan itibaren Karatayimiza birçok okul ve egitim tesisi kazandirarak, 4,5 yilda egitime 1 milyar liranin üzerinde bir destek sunduk. Gençlerimiz için sadece bunlarla yetinmiyoruz. Egitim, sosyal, kültürel ve sportif hizmetlerimizi sürekli gelistirip, ilerletiyoruz. Bu çerçevede Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisimizin, Karatay Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüzün destekleriyle organize ettigi Yaz Okullumuzda egitimler büyük bir basari ile sürdürülüyor. Proje çerçevesinde yüzlerce ögrencimiz, egitimlerin yani sira geziler, sosyal ve sportif etkinliklerden faydalaniyor. Yaz Okullarimiz ile çocuklarimiz ve gençlerimizin hem kisisel gelisimleri, hem psikolojik gelisimleri hem de akademik gelisimlerine katki sagliyoruz. Bir yandan eglenirken diger taraftan ögrenerek faydali bir tatil dönemi yasiyorlar. Yaz Okulumuzda egitimler 11 Agustos’a kadar sürecek. Bizler de gençlerimizin gelecege daha iyi hazirlanmasi için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA