Jandarma Genel Komutanligi Açiklamasi 'Milletvekili Mahmut Tanal Hakkinda Adli Mercilere Suç Duyurusunda Bulunulmustur'

Jandarma Genel Komutanligi, Mugla’nin Milas ilçesine bagli Ikizköy Mahallesi’nde yasananlar nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sanliurfa Milletvekili Mahmut Tanal hakkinda suç duyurusunda bulunuldugunu ve 2 jandarma personelinin açiga alindigini açikladi.

Jandarma Genel Komutanligi Açiklamasi 'Milletvekili Mahmut Tanal Hakkinda Adli Mercilere Suç Duyurusunda Bulunulmustur'
Jandarma Genel Komutanligi, Mugla’nin Milas ilçesine bagli Ikizköy Mahallesi’nde meydana gelen olaylarla ilgili açiklama yapti. CHP Sanliurfa Milletvekili Mahmut Tanal hakkinda suç duyurusunda bulunuldugu ve görev yerinden talimatlara aykiri olarak uzaklasan 2 jandarma personelinin de açiga alindigi belirtilen açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Mugla ili Milas ilçesi Ikizköy Mahallesi’nde Mugla 1. Idari Mahkemesi ve Izmir Bölge Idare Mahkemesince verilen karara istinaden 24 Temmuz 2023 tarihinde Mugla Orman Bölge Müdürlügü tarafindan saha çalismalari baslatilmistir. Orman Bölge Müdürlügünce gerçeklestirilen saha çalismalarini ve hukuka uygun olarak alinan önleyici tedbirleri engellemek ve provoke etmek isteyen, kolluk kuvvetlerine saldiran ve direnen 40 provokatör ve eylemci Milas Cumhuriyet Bassavciligi’nin talimatiyla gözaltina alinmis olup, süphelilerin adli islemleri devam etmektedir. Meydana gelen olaylara iliskin hukuka aykiri davranan jandarma personeli oldugu iddialarini arastirmak üzere Jandarma Genel Komutanliginca bölgeye idari tahkikat heyeti görevlendirilmistir. Ayrica Milletvekili Mahmut Tanal’in tahrik edici ve etik olmayan davranislari karsisinda görev yerinden emir ve talimatlara aykiri olarak uzaklasan 2 jandarma personeli de açiga alinmistir. Milletvekili Mahmut Tanal, 29 Temmuz günü çalisma alanina gelerek, yasal mevzuat çerçevesinde ve hukuka uygun olarak aldigi tedbirleri yerine getiren tarihi san ve serefle dolu Jandarma Teskilati’nin personeline saldirgan ve provokatif davranislarda bulunmustur. Kahraman Türk jandarmasina karsi sarf etmis oldugu mesnetsiz ve hakaret içeren söylemlerinden dolayi Milletvekili Mahmut Tanal hakkinda adli mercilere suç duyurusunda bulunulmus olup, hukuki süreç kararlilikla takip edilecektir.”
Kaynak: İHA