Izmit Körfezi'nin Iki Yakasi Bir Araya Geldi Açiklamasi 2 Bin 650 Metre Kulaç Attilar

Izmit Körfezi’nin iki yakasini bir araya getiren açik yüzme yarisinda heyecan dolu anlar yasandi. 600 sporcunun 2 bin 650 metre yüzdügü yarista, 16 yasindaki Muhammet Yavuz Selim Oguz birincilik madalyasini gögüsledi.

Izmit Körfezi'nin Iki Yakasi Bir Araya Geldi Açiklamasi 2 Bin 650 Metre Kulaç Attilar
’Körfez’in Iki Yakasi Bir Araya Geliyor’ Ulusal Açik Su Yüzme Yarislari, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Derince Belediyesi ortakliginda gerçeklestirildi.

600 sporcunun katildigi yaris Derince sahilden start aldi. Kosarak denize atlayan sporcular 2 bin 650 metreyi kulaçladi. Deniz Limani Sube Müdürlügü’ne bagli polis ekipleri herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi adina hazirda bulundu. Gölcük ilçesinde bulunan Degirmendere Çinarli Sahili’ne ilk ulasan isim ise 16 yasindaki Muhammet Yavuz Selim Oguz oldu. Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer ve Derince Belediye Baskani Zeki Aygün de yarislari yerinde izledi.

“Gerçeklestirilen yaris Izmit Körfezi’nin güzelligini tüm Türkiye’ye gösterecek”

Önümüzdeki yil yarislari uluslararasi boyutta yapmak için çalistiklarini ifade eden Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, "Körfez’in iki yakasi bir araya geliyor yüzme yarisinin 2’ncisini bir anlamda da ilkini yapiyoruz. Geçen sene Gölcük’ten Derince ’ye yapilmisti bu sene Derince’den Gölcük’e yapilacak. Geçen seneye göre baktigimizda katilim yüzde 50 oraninda artis var. Türkiye’nin dört bir yanindan yaklasik 600 sporcu bugün Izmit Körfezi’nde kulaç atacak. Kocaeli Büyüksehri Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Derince Belediyesi is birliginde gerçeklestirilen yaris Izmit Körfezi’nin güzelligini tüm Türkiye’ye gösterecek" dedi.



"Körfezimiz’in temiz ve yüzülebilir oldugunu gösteriyoruz"

Katilimdan dolayi mutlu oldugunu söyleyen Derince Belediye Baskani Zeki Aygün, "Bölgemizde gerçeklestirilen etkinligin güzelligini hep birlikte yasiyoruz. Körfezimiz’in temiz ve yüzülebilir oldugunu gösteriyoruz. Yalniz yüzme degil 24 dalda yilda 18 bin ögrenciye sportif faaliyet veren bir belediyeyiz. Amacimiz gençleri sokaktan kurtarmak. Hem bedensel hem de zihinsel gelisimlerini saglamak" diye konustu.



"11 farkli ilden 600 civarindan sporcunun katilimi var"

Yarislarin geleneksel haline geldigini söyleyen Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin ise "Bu sene 11 farkli ilden 600 civarindan sporcunun katilimi var. Geçen seneye göre katilimda yüzde 50 civarinda artis var. Zaman içinde Körfez’in su sporlarinin he türünün merkezi haline geldigi vizyon dogrultusunda çalisiyoruz. Bugün açik su yüzme yarislari gerçeklestiriliyor. Farkli illerden katilimcilarin olmasi hem katilimci sayisinin artmasi oldukça sevindirici. Zamanla genis katilimli açik su yüzme yarisina dogru yol alacak. Uluslararasi boyutta gerçeklestirilecek insallah. 23 aritma tesisimiz gece gündüz demeden çalisiyor. Bir damla evsel atik suyu bile aritmadan geçmeden Körfeze salmiyoruz. Bizim gibi yapan az sayida belediye var” seklinde konustu.



"Akintiya karsi nasil yüzecegimi biliyordum"

Yarismayi birinci olarak tamamlayan 16 yasindaki Muhammet Yavuz Selim Oguz, "Istanbul’dan geliyorum ilk defa Kocaeli’de bu yarisa katiliyorum. Çok güzel bir duyguydu eglenceliydi. Daha önce Kocaeli’de hiç yüzmedim ama Alanya ve Mugla’da 7.5 ile 5 kilometre yüzdüm. Tecrübem vardi akintiya karsi nasil yüzecegimi biliyordum. Denizlerde yüzmeye alisigim. Birakma noktasina geldim ama birakmadim yorgunlugun üzerine gidince vücut açiliyor. O yorgunluk artik sana gelmiyor. Ondan hiç birakmadim ful tempomu devam ettirdim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA