Grand Prix Kültepe Etabi Nefes Kesti

Geleneksellesen uluslararasi yol bisikleti müsabakalarina ev sahipligi yapan Kayseri Erciyes, Grand Prix Kültepe etabi ile tüm hiziyla devam ediyor. Kazakistan, Irak, Cezayir, Ukrayna, Rusya, Eritre, Ingiltere, Özbekistan ve Türkiye’den sporcular Kültepe etabina katildi.

Grand Prix Kültepe Etabi Nefes Kesti
Kis sporlarinin yaninda yazin da profesyonel antrenman kampi, dag ve tabiat sporlari üssü olarak birçok sportif dalda profesyonel sporcularin cazibe noktasi olan Erciyes, global bisiklet camiasinin dikkatlerini çekmeye devam ediyor. 8 Temmuz ve 19 Agustos tarihleri arasinda düzenlenen Erciyes Uluslararasi Yol Bisiklet Yarislari, Uluslararasi Bisikletçiler Birligi UCI ve Türkiye Bisiklet Federasyonu öncülügünde, Erciyes Yüksek Irtifa ve Spor Turizmi Dernegi organizasyonu ile Kayseri Büyüksehir Belediyesi himayesinde Erciyes A.S., Spor A.S. ve Bisiklet Turizm Dernegi destekleri ile tüm hiziyla sürüyor. Nefes kesen Grand Prix Kültepe Yarisi etkinligini Kayseri Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi ve Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Elcuman da takip etti. Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Elcuman, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in Kayseri’yi “spor sehri” yapma yolundaki çaba ve özverilerinin meyvelerini aldigini ifade ederek, destekleri için tesekkürlerini iletti. Elcuman, konusmasinda sunlari söyledi:

“Grand Prix’i Kültepe etabini basariyla tamamladik. Erciyes’in bu tür uluslararasi etkinliklere ev sahipligi yapmasi gurur verici. Uluslararasi dag bisiklet yarisi ile Kayseri Erciyes Dagi bu manada en çok tercih edilen yer olarak görülüyor. Sporcularimizi burada agirlamaktan mutluyuz. Bu manada Büyüksehir Belediye Baskanimiz Dr. Memduh Büyükkiliç’a tesekkür ediyorum. Erciyes’in uluslararasi alanda da marka haline getirmek için birçok çalismalar ve projeler gerçeklestirdi.”

Start Erciyes Kayak Merkezi’nden verilecek

Büyüksehir himayesindeki Erciyes Uluslararasi Yol Bisiklet Yarislari’nda, Grand Prix Kültepe etabi yine nefes kesti. Öte yandan Kayseri Erciyes, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan ve 4 sehri kapsayan Tour of Anatolia MTB Dag Bisikleti Sampiyonasi müsabakalarinin ilk duragi olacak. 24-27 Agustos 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan etapli yarislarin starti Erciyes Kayak Merkezi’nden verilecek. Bisikletçiler Kayseri’den baslayip Kirsehir, Nevsehir ve Kirikkale vilayetlerini içerisinde pedallari Anadolu’nun güzelliklerine çevirecek. Profesyonel sporcularin cazibe noktasi olan Erciyes, merkezi Italya’da bulunan Uluslararasi Bisikletçiler Birligi UCI (Union Cycliste Internationale) takviminde dünyada en fazla bisiklet yarisina ev sahipligi yapan yer olarak biliniyor. 8 Temmuz Cumartesi günü Grand Prix Erciyes etabi ile start alan yarislar, Grand Prix Kültepe ile devam etti. Bisikletçiler 144 kilometre uzunlugundaki GP Kültepe turunda Anadolu Harikalar Diyari Bilim Merkezi’nde basladi ve, Bünyan-Tatili ile devam ederek, Anadolu Harikalar Diyari Bilim Merkezi’ndeki finis noktasinda nihayetlendi. Kazakistan, Irak, Cezayir, Ukrayna, Rusya, Eritre, Ingiltere, Özbekistan ve Türkiye’den sporcular ile 60 sporcu Kültepe etabina katildi.

Erciyes Uluslararasi Yol Bisiklet Yarislari’nda 1’inci Kazakistanli sporcu Daniil Marukhin, 2’nci Eritre Natnael Berhane, 3’üncü ise, Kazakistanli sporcu Kuzmin Almaty Astana Motors oldu. Yarismada derece giren bisikletçilere madalya, çiçek ve kupadan olusan ödülleri, Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Hamdi Elcuman tarafindan verildi.

Kaynak: İHA