Ankara'nin Tahil Ambarinda Hasat Zamani

Ankara’da TIGEM Polatli Tarim Isletmesi Müdürlügü bünyesindeki 91 bin 467 dekar alanda ekimi yapilan hububatlarin hasadi sürerken, rekoltenin ortalamanin üzerinde gerçeklesmesi yüzleri güldürüyor.

Ankara'nin Tahil Ambarinda Hasat Zamani
Tarim ve Orman Bakanligi Tarim Isletmeleri Genel Müdürlügü’ne (TIGEM) bagli bölge isletmelerinde hasat devam ediyor. Bu çerçevede TIGEM’in 215 bin dekar arazi varligi ile 4’üncü büyük isletmesi olan Polatli Tarim Isletmesi Müdürlügü’nde temmuz ayinin gelmesiyle hasat basladi.

Yüzde 90’i bugday olarak gerçeklestirilen hasat, 91 bin 467 dekarlik alanda 14 biçerdöverle sürdürülürken, 45 bin dekarlik alanda çalismalar tamamlandi. Yaklasik bir hafta içerisinde de hasadin sona ermesi bekleniyor.

“Hasat faaliyetine 14 biçer, 8 kamyon ve 50 personel ile devam etmekteyiz”

Isletmede süren hasat faaliyetiyle ilgili Ihlas Haber Ajansi muhabirine degerlendirmelerde bulunan TIGEM Polatli Isletmesi Bitki Üretim Müdür Yardimcisi Evren Albayrak, isletmede ekim ayinda ekilen hububatlarin hasadina korunga ile baslandigini belirterek, “85 bin 233 dekar alanda bugday, 5 bin 133 dekar tohumluk fig ve bin 101 dekar alanda korunga olmak üzere toplamda 91 bin 467 dekar alanda hasadimiz gerçeklesmis olacak. Hasat faaliyetine 14 biçer, 8 kamyon ve 50 personel ile devam etmekteyiz. Korunga, tohumluk fig hasadimiz tamamlanmis olup, bugday hasadiyla devam etmekteyiz” dedi.

27 bin ton mahsul üretimi planladiklarini aktaran Albayrak, “Yaklasik 10 gün içerisinde hasadimizi bitirmeyi planlamaktayiz. Bu yil yüksek bir rekolte beklemekteyiz. TIGEM isletmelerinin yaklasik yüzde 10’u Polatli Tarim Isletmesi tarafindan karsilanmaktadir. Hasadin kazasiz belasiz bitmesi temennimiz” diye konustu.

Albayrak, Polatli Tarim Isletmesi Müdürlügü’nde hayvancilarin ihtiyacini karsilayan kaba yem üretimi yapildigini da dile getirerek, sunlari söyledi:

“Yonca biçim faaliyetlerimiz devam etmektedir. Ayrica misir ekilisimiz bulunmaktadir. Hasat faaliyetleri tamamlandiktan sonra tohum hazirlama faaliyetlerimiz devam etmekte. Tahmini 27 bin ton mahsul üretimimizi bitirdikten sonra tohum hazirlama faaliyetlerimiz baslayip ilaçli ve sertifikali tohumlarimiz üretilecek. Ülke çiftçilerine dagitilmak üzere agustos, eylül ve ekim aylarinda satislarimiz planlanmaktadir.”

Isletmede Bezostaja, Reis ve Tosunbey adli üç farkli yerli ve milli çesit bulundugunu vurgulayan Albayrak, “Hasat faaliyetlerinden sonra tahliye ürün olarak çikan saplarimiz, kendi balya makinelerimiz, kendi isçilerimizle balya yapiliyor. Çikan balyalar, isletmemizin küçükbas ve büyükbas hayvanciliginda yem olarak kullaniliyor. Yüksek verim beklentimiz nedeniyle sap verimimiz de etkilenmistir. Yüksek bir sap üretimi beklemekteyiz. Yaklasik 36 bin dekar alanda balya üretimi yapmaktayiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA