30 Bin Ton Rekolte Elde Edilen Gürün Kayisisi Markalasma Yolunda Ilerliyor

Sivas’in Gürün ilçesinde 15 bin 500 dekar alanda yaklasik 200 bin agaçtan yillik 30 bin ton rekolte ile Türkiye’de ilk 10’da yer alan Gürün kayisisi markalasma yolunda ilerliyor.

30 Bin Ton Rekolte Elde Edilen Gürün Kayisisi Markalasma Yolunda Ilerliyor
Gürün ilçesinde yetistirilen kayisilar, diger kayisi üreten bölgelerde hasat tamamlandiktan tam bir ay sonra toplanmaya basliyor. Türkiye’nin en geç toplanan kayisisinda 15 bin 500 dekar alanda yaklasik 200 bin agaçtan yillik 30 bin ton rekolte bekleniyor. Üretim olarak Türkiye’de ilk 10’da yer alan Gürün kayisisi markalasma yolunda ilerliyor.

Çiftçileri yalniz birakmayan Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Gürün ilçesine bagli Tepecik köyünde kayisi hasadina katildi.

Vali Yilmaz Simsek’e Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Kadir Algin, Gürün Kaymakami Halil Yazici, Gürün Belediye Baskani Nami Çiftçi ile Il Tarim ve Orman Müdürü Seyit Yildiz de eslik etti. Mevsimlik isçiler ile sohbet eden ve çalismalarinda kolayliklar dileyen Vali Simsek, kayisi üretimi yapan çiftçilere bereketli bir sezon geçirmeleri temennisinde bulundu.

“Gürün kayisisi markalasacak”

Vali Simsek, kayisi üretiminde 15 bin 500 dekar alanda 200 bin agaç sayisi ile Gürün ilçesinin ürün rekoltesini her geçen yil artirdigini ifade etti.

Tepecik köyünde kayisi üreticileri ile bir araya geldiklerini ifade eden Vali Simsek, bölgenin kayisi üretimi açisindan çok elverisli oldugunu kaydetti.

Yillik 30 bin ton kayisi üretimi gerçeklestirildigine dikkat çeken Simsek, Gürün kayisisinin marka degerinin artirilmasina yönelik çalismalar yürüttüklerini söyledi.



“Çiftçilerimize kayisi fidesi dagitmaya devam edecegiz”

Vali Simsek, “Daha önce çiftçilerimize 50 bin adet kayisi fidesi dagittik. Insallah bu projemiz devam edecek. Sivas Valiligi olarak üreticilerimize her türlü destegi sagliyoruz. Kurumsal bir yapiyla ölçek ekonomisine uygun üretim modeliyle çalismalarimiza devam ediyoruz. Her yil çiftçilerimize fide dagitarak kayisi üretiminin artmasini saglayacagiz. Çiftçilerimize bereketli, emeklerinin karsiligini aldigi bol kazançli günler diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA