Selçuklu'nun Sembol Mekanlari Ziyaretçi Akinina Ugradi

Konya’nin merkez Selçuklu ilçesinin sembol ziyaret mekanlari olan Tropikal Kelebek Bahçesi, Çiçek Bahçesi, Sille Baraj Park, Selçuklu Seyir Tepesi bayram tatili boyunca yogun ilgi görerek ziyaretçilerin gözdesi oldu. Bayram tatili boyunca kapilarini misafirlerine açan gözde mekanlar toplamda 127 bin kisiyi agirladi.

Selçuklu'nun Sembol Mekanlari Ziyaretçi Akinina Ugradi
Selçuklu Belediyesi uzun bayram tatilini firsat bilerek Konya’ya gelen vatandaslari Selçuklu sinirlarini asarak sembol haline gelen ziyaret mekanlarinda agirladi. Konya ve ülke turizmine büyük katki saglayan tabiatin ve doganin, sehir yasamiyla bulustugu Tropikal Kelebek Bahçesi, Çiçek Bahçesi, Sille Baraj Park, Selçuklu Seyir Tepesi ve Sille, Konya’ya bayram tatili için gelen ve uzun bayram tatilini firsat bilen ziyaretçileri misafir etti.

400 bin çiçek ziyaretçilerine görsel sölen sunuyor

Sevdikleriyle bayram sevincini paylastiktan sonra uzun bayram tatilini gezerek degerlendiren vatandaslarin en çok ziyaret ettigi ve yogun ilginin yasandigi Selçuklu Çiçek Bahçesi 60 bin kisi tarafindan ziyaret edildi. Selçuklu Çiçek Bahçesi 27 tür, 65 çesit ve 400 bin çiçekle ziyaretçilerine rengarenk bir ortam sunarken onlarin Konya’dan ve Selçuklu’dan fotograflarla ayrilmalarina imkan veriyor.

Doganin tüm tonlari Sille Baraj Parkta

Selçuklu’nun güzide mekanlarindan olan, tabiatin her rengini ve atmosferini barindiran Sille Baraj Park uzun bayram tatilinde birçok ziyaretçi agirladi. Ziyaretçilere dogada temiz bir nefes aldiran Sille Baraji 40 bin misafirle bayram tatilinde en çok tercih edilen mekanlardan bir tanesi oldu. Konya’da Mevlana Müzesi’nden sonra en çok ziyaret edilen mekanlarin basinda gelen Konya Tropikal Kelebek Bahçesi uzun bayram tatilinde ziyarete gelen misafirlerin kelebeklere taniklik etmesine vesile oldu. 60 tür kelebege dogal yasam alani sunan bahçede 98 türe ait 20 bin adet bitki de bulunurken bayram tatilinde bahçeye gelen 27 bin ziyaretçi hatiralarina ekledi.

“Selçuklu’ya gelen tüm misafirlerimize tesekkür ediyorum”

Bayramin ikinci gününden itibaren tüm ziyaret mekanlarinin ziyaretçilere açildigini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Yilin her döneminde Konya’ya disaridan gelen misafirlerimize kapimiz açik ve belediyemiz tarafindan hizmete kazandirdigimiz tesislerimizde onlari agirlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu yil Kurban Bayrami tatilinin uzun olmasi sebebiyle birçok misafirimizi Selçuklu’da agirladik. Bayram heyecaninin sevdikleriyle paylasan vatandaslarimiz Selçuklumuzun sembollesen gözde ziyaret mekanlarina akin ettiler. Bayram tatilinde Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, Sille Baraj Park ve Selçuklu Çiçek Bahçesi’nde 127 bin vatandasimizi bu mekanlarimizda agirladik. Öncelikle ben gerek Konya merkezden gelen gerekse sehir disindan, yurt disindan gelen misafirlerimize ziyaretleri sebebiyle çok tesekkür ediyorum onlari tekrar ziyarete bekliyoruz ve gelmeyenleri de Selçuklu medeniyetine baskentlik yapan Konya’miza, Selçuklumuza buradaki tarihi, dogal ve turistik yolculuga bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA