Yilmaz Büyükersen Hakim Karsisina Çikacak

Eskisehir’de icrai davranisla görevi kötüye kullanma suçundan beraat karari alan Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Prof. Dr. Yilmaz Büyükersen ve UKOME heyeti için Yargitay, “beraat” kararini kaldirarak dosyayi mahkemeye yeniden gönderdi.

Yilmaz Büyükersen Hakim Karsisina Çikacak
Eskisehir Esnaf ve Sanaatkarlar Odasi Baskani Ekrem Birsen 2016 yilinda evinin bulundugu Sakarya Caddesi’nin otopark olarak kullanilmasi kararinin iptali talebi ile idare mahkemesine dava açti. Açilan davada mahkeme “yürütmeyi durdurma” karari verdi. UKOME’nin mevzuata göre mahkeme kararini uygulamasi gerekiyordu.

Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Prof. Dr. Yilmaz Büyükersen baskanligindaki UKOME karari ile Sakarya 1 Caddesi’nin otopark olmasi iptal edildi. Ancak bir gün sonra tekrar toplanan UKOME yeniden caddenin otopark olmasini kararlastirdi.

Ekrem Birsen, yapilanin yargi kararini uygulamamak anlamina gelecegi gerekçesi duyurusunda bulundu. Bunun üzerine açilan davada Büyükersen, Yakup Çolak, Mahmut Korhan Koyuncu, Selattin Arpaci, Ümit Güney, Soner Özkan, Nedret Coskun, Ali Bircan Süzen, Erkan Kirci, Remziye Eser, Niyazi Solak, Mithat Arslan, Ahmet Kahraman beraat etti. Beraat kararini Ekrem Birsen’in avukati Pinar Turhanoglu, ‘Yargi Kararini Fiilen Islevsiz Kilmak Suretiyle’ suçun islendigi gerekçesiyle üst mahkemeye tasidi.

Yargitay’a giden dosya hakkinda “yürütmenin durdurulmasina konu karari iptal ettikten sonra ayni konuda karar almak suretiyle anilan yargi kararini fiilen islevsiz kilmak suretiyle atili suçu isledikleri” gerekçesi ile beraat kararinin bozulmasina oy birligi ile karar verildi.

Dosya yeniden görülmesi için 4. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

“Yargitay beraat kararini bozmustur”

Yasanan sürecin baslamasi ve devaminda yasanan süreçler hakkinda konusan Avukat Pinar Turhanoglu, “Süreci Eskisehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ekrem Birsen baslatti. “Benim evimin önünü otopark olarak ilan edemezsiniz. Ben burayi satin alirken zaten size bir otopark bedeli yatirdim. Siz bana ücretsiz otopark yeri göstermek zorundasiniz” dedi.

Bununla ilgili idare mahkemesine dava açildi. Idare mahkemesinde bu dava olumlu sonuçlandi. Öncesinde de Sakarya Caddesi’ndeki otopark uygulamasi için yürütmeyi durdurma karari alindi. Fakat sonrasinda gördük ki bu karar uygulanmadi. Ceza davasi da kararin uygulanmamasi sonrasinda basladi.

Ulasim Koordinasyon Merkezi (UKOME) bu kararin uygulanmasi için bir gün 11.30’da toplandi. Idare mahkemesinin kararinin uygulanmasina, yürütmenin durdurulmasina ve bu caddedeki otoparkin kaldirilmasina karar verdi. Fakat ertesi gün 11.30’da tekrar toplaniyor. Biz burayi yeniden otopark ilan ettik diyorlar. Bu bildiginiz mahkeme kararini dolanmaktir. Aslinda günümüzde çok farkli örneklerini de görüyoruz. Bu suçtur. Bu görevi kötüye kullanma suçudur. Bundan dolayi biz bir sikayette bulunmustuk. Ilk derece mahkemesi de beraat karari verdi. Devaminda da beraat karari verildi.

Fakat Yargitay beraat kararini bozdu. Dün karar elimize ulasti. Yargitay basta Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen olmak UKOME yetkililerinin de yeniden yargilanmasina karar verdi” dedi.

Kaynak: İHA