Vali Tekbiyikoglu, YKS Ve LGS'de Basari Gösteren Ögrencileri Ödüllendirdi

Kirikkale Valisi Bülent Tekbiyikoglu, Yüksek Ögretim Kurumlari Sinavi (YKS) ile Liselere Geçis Sistemi (LGS) sinavlarinda dereceye ögrencileri ödüllendirdi.

Vali Tekbiyikoglu, YKS Ve LGS'de Basari Gösteren Ögrencileri Ödüllendirdi
Kirikkale Valisi Bülent Tekbiyikoglu, YKS’de Türkiye geneli ilk bine giren 12. sinif ögrencilerinden 7 ögrenci ve LGS’de ise sehir genelinde ilk 10’a giren ögrencileri ve beraberinde Milli Egitim Müdürü Hayati Telefoncu ve okul müdürlerini makaminda kabul etti. Ögrencilerle yakindan ilgilenerek egitimlerinde gösterdikleri basarilarini tebrik eden Tekbiyikoglu, millet, devlet ve memleket için akademik basarilarinin da çok kiymetli oldugunu ifade etti.

Ögrencilere tavsiyelerde bulunan Tekbiyikoglu, "Üniversite bambaska bir sey. Bir üniversite ögrencisi sehrin kültür, sanat, tarih, konferans, seminer. Neye ilginiz varsa kendinizi gelistirmeniz gerekiyor. Beseri münasebetlerinizi, sosyal zenginliginizi zayiflatmayin" dedi.

Egitimde basarinin bir takim meselesi oldugunun altini çizen Tekbiyikoglu, "Sizin ögretmenlerinizin, Rehberlik hocalarinizin , ebeveynlerinizin hepsinin katkisi var. Bunlardan biri yikilirsa bu basari olmaz. Milletimize hizmet, devletimize hizmet için akademik basari önemli. Insallah bundan sonraki egitim yasantinizda da sizlere basarilar diliyorum. Ailenize, ögretmenlerinize, okul müdürlerinize, size destek olan her kim varsa, herkesi tebrik ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA