Siirt Üniversitesi Tercih Tanitim Günleri Basladi

Siirt Üniversitesi, YKS 2023 sinav sonuçlarinin açiklamasinin ardindan tercih yapmaya hak kazanan ögrencilere rehberlik ve danismanlik yapmak üzere stant açti.

Siirt Üniversitesi Tercih Tanitim Günleri Basladi
27 Temmuz 5 Agustos arasinda 16.00-22.00 saatlerde Güres Caddesi Sancaklar Ortaokulu önünde hizmet verecek olan tercih ve tanitim çadirinin açilis törenini Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Sindak, üniversite üst yönetimi, kurum müdürleri ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile çok sayida akademisyen ve ögrenci katildi.

Tercih çadirinda görevli akademisyenler, tercih süresi boyunca Siirt’te lise okuyan ve lise mezunu ögrencilere hem rehberlik etmek hem onlara tanitim yaparak aldiklari puan ve siralamaya göre hangi okullari tercih edebilecekleri ile ilgili önerilerde bulunup danismanlik hizmeti saglayacak.

Açilis töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Nihat Sindak, sinava giren ögrencileri tebrik edip tercihleri için basari diledi.

Ögrencilere neden Siirt Üniversitesini tercih etmeleri konusunda bilgi veren Rektör Sindak, “2007 yilinda kurulan Üniversitemiz ciddi bir gelisim süreci sergilemistir. AR-GE çalismalari açisindan Üniversitemiz Mühendislik alaninda Türkiye’de birinci, Matematik biliminde Türkiye’de dördüncü, Ziraat Fakültemiz “Toprak Bilimi” alaninda Türkiye’de sekizinci olmustur. Bunlar bizim gurur kaynagimizdir. Üniversitemiz siradan bir üniversite olmaktan çikmis AR-GE yönü çok güçlü bir üniversite olmustur” dedi.

Kaynak: İHA