Kültür Ve Turizm Bakan Yardimcisi Alpaslan Açiklamasi 'Uzungöl'e Çok Yogun Bir Ilgi Var'

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, özellikle Körfez ülkelerinden Uzungöl’e çok yogun bir ilgi oldugunu belirterek, "Bunun devamli ve artarak sürdürülebilmesi için de uzun vadeli ne tür programlar gerçeklestirebiliriz bunlari belirledik" dedi.

Kültür Ve Turizm Bakan Yardimcisi Alpaslan Açiklamasi 'Uzungöl'e Çok Yogun Bir Ilgi Var'


Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Alpaslan, Trabzon Turizm Degerlendirme Toplantisi’nin ardindan beraberindeki Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu ve Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu ile birlikte dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl’de incelemelerde bulundu. Alpaslan, buradaki açiklamasinda, sorunlari tespit ettiklerini dile getirerek, "Bu dönemde turizmle ilgili yasanan sorunlar nedir, bunlara nasil çözümler getirebiliriz, bunun çalismasini gerçeklestirdik. Sorunlari tespit ettik çözüm önerileriyle ilgili yapacagimiz girisimleri belirledik. Özellikle Körfez ülkelerinden Uzungöl’e çok yogun bir ilgi var. Bunun devamli ve artarak sürdürülebilmesi için de uzun vadeli ne tür programlar gerçeklestirebiliriz bunlari yaptik. Tabii ki Trabzon ve ülkemiz için turizm son derece önemli, insanimizin refahi ve istihdami için. Bunlari daha üst noktalara tasimak için neler yapabiliriz sektörümüz, kamu kurumlarimiz ve halkimizla bunlari degerlendiriyoruz. Güzel ve verimli bir toplanti oldu. Insallah güzel sonuçlarini da görecegiz" ifadesini kullandi.

Trabzon Valisi Ismail Ustaoglu, kentte yogun bir kalabaligin oldugu bir dönem içerisinde en ufak asayis olayinin olmamasinin çok kiymetli oldugunu vurgulayarak, "Bu anlamda gerçekten güzel bir dönem geçiriyoruz. Ama en önemlisi de buradaki vatandaslarimizin güzel bir sekilde tatillerini geçirebilmeleri için de degerlendirmelerimizi ve tespitlerimizi yaptik" seklinde konustu.

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Uzungöl’ü daha iyi bir destinasyon haline getireceklerini belirterek, "Sonbahar itibariyla büyük bir çalisma baslayacak. Buranin girisinden çikisina kadar TOKI ve Büyüksehir Belediyesi olarak tamamen elden geçirecegiz. Bu çalismayi da kis sezonuna kadar tamamlamis olacagiz. Çok daha cazip ve çok daha konforlu bir hizmet sunan bir noktaya getirecegiz." diye konustu.

Kaynak: İHA