Kirgizistan'daki Pobeda Dagi'na Tirmanan 4 Dagci Kayboldu

Kirgizistan-Çin arasinda bulunan Pobeda Dagi zirvesine tirmanan 4 dagcidan haber alinamadigi belirtildi.

Kirgizistan'daki Pobeda Dagi'na Tirmanan 4 Dagci Kayboldu
Kirgizistan-Çin arasinda bulunan ve Orta Asya’nin en büyük zirvelerinden biri olan Pobeda Dagi’na tirmanan 4 dagci kayboldu. Kirgizistan Acil Durumlar Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, 11 Temmuz’da Pobeda Dagi zirvesine tirmanan 3’ü Rus 1’i Litvanyali 4 dagcidan haber alinamamasi üzerine arama kurtarma çalismalarina baslandigi belirtildi. Dagcilarin son kez 19 Temmuz’da 6 bin 900 metre yükseklikten iletisime geçtigi aktarilan açiklamada, “24 Temmuz’da Litvanya vatandasindan uydu telefonu araciligiyla turistlere yardim edilmesi için koordinatlar geldi. 24-26 Temmuz’da dagcilarin anlasma yaptigi bir sirket alinan koordinatlara dayanarak helikopterle bir arama kurtarma operasyonu gerçeklestirdi, ancak sonuç alinamadi” ifadeleri kullanildi.

Rusya makamlarinin arama kurtarma çalismalarinin yapilmasina iliskin resmi talepte bulundugu belirtilen açiklamada, Kirgizistan’dan da 23 kisilik ekibin arama kurtarma çalismalarina basladigi ifade edildi. Açiklamada ayrica, ekibin zirveye tirmanis sirasinda çig ve diger tehlikeli kosullari dikkate alarak operasyonlarini yürüttügü kaydedildi.

Orta Asya’nin en zor zirvelerinden olan Pobeda, Kirgizistan’in Issik Gölü bölgesinde deniz seviyesinden 7 bin 439 metre yükseklikte yer aliyor.
Kaynak: İHA