Kastamonu Üniversitesi'nin Yaz Okulunda Çocuklara Yönelik Egitimleri Devam Ediyor

Kastamonu Üniversitesi Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi tarafindan açilan yaz okulunda her yastan çocuklara çesitli branslarda egitim veriliyor.

Kastamonu Üniversitesi'nin Yaz Okulunda Çocuklara Yönelik Egitimleri Devam Ediyor
Kastamonu Üniversitesi Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi tarafindan açilan yaz okulunda her yastan çocuklara çesitli branslarda verilen egitimler devam ediyor. Alaninda uzman ögretmenler ve antrenörler ile okul öncesi ve ilkokul olmak üzere iki yas kategorisinde çocuklara Ayyildiz Spor ve Yasam Merkezi’nde egitim veriliyor. Okul öncesi 4-6 yas ve ilkokulu 1-4 sinif ögrencilerin oldugu gruplarda yüzme, jimnastik, hareket egitimi, tenis, paten, futbol ve basketbol çesitli spor dallarinda egitim faaliyetleri yürütülüyor.

Ögrencilere 3 ögün yemegin de verildigi yaz okulunda, sportif etkinliklerin yani sira resim, bilim atölyesi, drama, koro çalismasi, sinema gösterimi, egitsel oyunlar ve çocuk kütüphanesi gibi çesitli aktiviteler ile ögrencilerin hem bedensel hem de bilissel gelisimleri desteklenmesi hedefleniyor.

Haziran, Temmuz ve Agustos aylarinda iki yas grubuna yönelik üç dönem egitim veriliyor. Her dönemde 45 ögrenci kapasiteli siniflarda ileri egitim metotlariyla dersler düzenleniyor. Talep yogunlugundan dolayi her iki yas grubunda da üç dönem boyunca kontenjanlar dolmus durumda. Gelecek yil için, daha fazla ögrenciye egitim imkâni saglamak amaciyla çalismalar devam edecek.

19 Haziran 2023 yilinda ilk dönemi baslayan yaz okulunun faaliyetleri 8 Eylül 2023 tarihinde sona erecek.
Kaynak: İHA