IBB'nin Yaptigi Kavsak Düzenlemesi 'Eziyete' Dönüstü

Istanbul Büyüksehir Belediyesi Ulasim Daire Baskanligi tarafindan Küçükçekmece’de yapilan kavsak düzenlemesi esnaf ve sürücüler için adeta ‘eziyete’ dönüstü. Kavsagin eski haline dönmesini isteyen esnaf, kavsakta toplanarak tepki gösterdi.

IBB'nin Yaptigi Kavsak Düzenlemesi 'Eziyete' Dönüstü


Istanbul Büyüksehir Belediyesi Ulasim Daire Baskanligi tarafindan Küçükçekmece’nin Kanarya ve Sögütlüçesme Mahalleleri arasinda geçisi saglayan Huzur Caddesi’nde yaklasik iki ay önce kavsak düzenlemesi yapti. Yapilan düzenlemede Sögütlüçesme’den Kanarya Mahallesi’ne girisler tamamen kapatildi. Düzenleme sonrasinda araçlariyla mahalleye girmek isteyen bölge esnafi ile sürücüler yaklasik 1 buçuk kilometre giderek köprü Gümrük yolundan veya Borusan Kavsagindan dönmek zorunda kaliyor. Bu da gün içinde kavsagi sik kullanan esnafin tepkisine neden oldu. Huzur Caddesi’nde toplanan bölge esnafi kavsagin eski haline dönmesini isteyerek, düzenlemenin kendilerini magdur ettigini söyledi.

Ayni yolu gün içinde kullanan baska sürücüler de tepki göstererek, kavsagin yakininda bulunan okulun açilmasiyla trafik ve sikintinin daha da büyüyecegini söyledi.



“Burayi yapan mühendisin diplomasi iptal edilsin”

Günde en az 10 kez bu yolu kullandigini söyleyen esnaf Cüneyt Melek, kavsagin önceki halinin daha iyi oldugunu belirterek, “Bu kavsagi yapan mühendis var ya bir an önce o diplomayi iptal etsin. Araba dönmüyor nasil olacak çelik çomak oynamis bu yolla daha önce daha güzeldi. Böyle bir saçmalik yok, yukaridan geliyorsun yol vermiyor, köprünün altindan dönecegim mahalleye giremiyorum, böyle bir saçmalik yok. Diplomasini iptal ettirsin gitsin baska yere. Günde en az 10 defa kullaniyorum ve her geldigimde burada en az 15 dakika bekliyorum” dedi.



“Günde 30-40 sefer kullaniyorum böyle saçma kavsak görmedim”

Günde ortalama 30-40 defa kavsagi kullandigini belirten su ve tüp saticisi Sebrullah Tunç, “Ben ortalama su ana caddeyi 30, 40 sefer kullaniyorum. Ben evlere ve is yerlerine tüp götürüyorum, damacana su servisi yapiyorum. Ben sirf bu yeni yapilan yol yüzünden yönümü degistirip ya Sögütlüçesme Meydana gitmek zorunda kaliyorum ya da yukari taraftan dönmek zorunda kaliyorum. Az önce bir kaza atlattim, karsi taraf yanlis yola girmis bende kendi yolumdan gidiyorum az kalsin kaza yapacaktik tartistik. Bunu yapan mühendis kimse çok hatali bir sey yapmis. Kanarya Mahallesi’ne dönüs yolu yok. Ben mahalleye girmem gerektigi zaman buradan giremiyorum. Eski haline hiç dokunmayacaklardi sadece isik lamba sistemi koyacaklardi o kadar. Bu kadar teferruatli saçma sapan bir sey çok yanlis yani, biz çok magduruz” diye anlatti.

“Okul açildiginda daha büyük problem çikar”

Kavsagin hemen dibinde okul oldugunu ve açildiginda trafik açisindan çok daha büyük problem çikacagini belirten esnaftan Ilyas Bagdat, “Bu yol Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilali 2 ay oldu. Su anda burasi çikmaza sokuldu. Yarin okullar açildiginda, kösede gördügünüz gibi burada okulumuz var bu okul açildiginda servisleri düsünemiyorum, arti esnaf 3 bine yakin esnaf var. Esnaf kardeslerimiz sabah servise giderken burada trafik olustugu için islerine, firmalarina geç kaliyorlar, yarin öbür gün okul açildiginda büyük sikintilarla karsi karsiya kalacagiz. Buradan gelen kardeslerimiz dönüs yapamiyor. Sögütlüçesme’nin içinden dönmek zorundalar, orada da kapan oldugu için tekrardan dönüp bu caddeye gelmek zorundalar. Bununla ilgili çok büyük sikintilar yasamaktayiz, esnafin çok büyük tepkisi var. Burayi çizen Mühendise sesleniyorum bu nasil bir mühendislik nasil bir çizim. Büyüksehir Belediye’sinden bir an önce eski haline döndürülmesini rica ediyoruz bütün yetkilileri göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Saçma Sapan bir sey olmus”

Kavsak düzenlemesinin esnafi ve sürücüleri magdur ettigini belirten Ridvan Karatay isimli esnaf, “Günde en az 20 kere kullaniyoruz ama hiç iyi degil yani eski hali bin kat daha iyiydi. Kazaya davetiye yarin öbür gün okullar açildigi zaman trafigi görün siz her gün tartisma çikar saçma bir sey olmus bu. Eski haline gelmesi için elinizden geleni yapmasiniz Büyüksehir Belediye’si olarak memnun oluruz” seklinde konustu.



“30 yildir Istanbul’dayim böyle saçma kavsak görmedim”

Kavsak düzenlemesi yüzünden aksamlari evlerine gitmekte zorluk yasadiklarini anlatan Sahin Çelik isimli vatandas, “Ben Sefaköy Kiptas Konutlari’nda oturuyorum, öyle saçma proje yapmislar buraya insanlar evine gidemiyor. Sözde düzenleme yaptilar yani ama eve gidemiyorsun kesinlikle 2 kilometre asagidan dönüs yapman lazim ki Kanarya Mahallesi ya da Kiptas Konutlarina varmak için. Ben 30 senedir Istanbul’dayim böyle saçma bir proje görmedim. Yani biz yetkililerin bir çare bulmasini istiyoruz” dedi.



Akil almaz bir düzenlemenin oldugunu anlatan Nezih Yenici isimli esnaf, “Esnafim bu dükkan benim, daha önce burada 7 tane araba park edebiliyordu, simdi buraya mallarimizi atamiyoruz ve buradan IETT otobüsleri dönemiyor. Buraya beton dökmüsler, buradan tirda dönecek dönemiyor agaca sürtüyor. Geçen gün itfaiye buradan dönüs yapmaya kalkti ileri geri yaparak yolu kilitledi, böyle saçma sapan bir yol olamaz. Okullar açildiginda burasi pert olur. Eski sistem daha iyiydi. Benim asagiya gidebilmem için köprünü oradan dönmem gerekiyor böyle saçma bir sey olmaz yani. Adamlar akil almaz bir sistem yapti” diye belirtti.

Kaynak: İHA