Büyüksimitci Açiklamasi 'Haziran Ayinda 291 Milyon Dolar Ihracat Gerçeklestirdik'

Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) verilerine göre Kayseri’nin haziran ayi ihracati bir önceki aya göre yüzde 11,22 oraninda azalarak, 291 milyon 126 bin dolar olarak gerçeklesti.

Büyüksimitci Açiklamasi 'Haziran Ayinda 291 Milyon Dolar Ihracat Gerçeklestirdik'


TÜIK haziran ayi ihracat verilerini degerlendiren Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO) Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci, “Haziran ayinda ihracatimiz bir önceki aya göre yüzde 11,22 oraninda azalarak, 291 milyon 126 bin dolar olarak gerçeklesti. Geçen yilin haziran ayina göre de yüzde 19 oraninda bir azalis söz konusu” dedi.



2023 yili haziran ayinda en çok ihracat yapilan sektörleri ve ülkeleri de açiklayan Büyüksimitci, mobilya sektörünün ihracat kalemleri arasinda ilk siradaki yerini korudugunu, ardindan elektrikli ev aletleri ve kablo geldigini, en çok ihracat yapilan ülkelerin ise, Almanya, Irak ve ABD olarak siralandigini söyleyerek, sunlari kaydetti:

"Döviz kurlarinin reel seviyelere gelmesi, rekabetçi sektörlerimiz açisindan oldukça iyi olacak ancak, Avrupa ve ABD’de de ciddi sekilde durgunluk var. Haliyle bu durgunluk bizi de etkiliyor. Kayseri olarak her zaman ithalatimizin iki kati kadar ihracat yapiyoruz. Bu açidan bakildiginda ülkemize cari fazla veren bir iliz. Insallah bu sekilde devam ederek, Türkiye’nin cari açigina katki sunmaya devam edecegiz. Hazine ve Maliye Bakanimiz Sayin Mehmet Simsek’in kaynaklari ihracata ve yatirimlara kanalize etme yönündeki açiklamalari bizim için oldukça degerli. Hükümetimizin ortaya koyacagi öngörülebilir programla insallah kayiplarimizi telafi edecegiz. Sehrimizin ihracatina katki sunan tüm sanayicilerimize ve çalisanlarimiza can-i gönülden tesekkür ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA