Büyüksehir'in Ari Kovani Destekleri Sürüyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi, yerli ari üreticilerini desteklemek ve isteklileri ariciliga tesvik etmek amaciyla hem egitim veriyor hem de kovan destegi sagliyor. Bu çerçevede Akseki ve Kumluca’da talepte bulunan vatandaslara kovan hibe edildi.

Büyüksehir'in Ari Kovani Destekleri Sürüyor
Antalya Büyüksehir Belediyesi, özellikle kirsal bölgelerde önemli bir geçim kaynagi olan aricilik faaliyetiyle ugrasan üreticilere destek olmaya devam ediyor. Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan ariciligin gelistirilmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amaciyla modern aricilik egitimi düzenleniyor. Milli Egitim Bakanligi sertifikali egitime katilan kursiyerler bu sayede desteklemelerden de yararlanabiliyor.

Egitimin ardindan kovan destegi

Akseki’de Antalya Büyüksehir Belediyesi ATASEM Kurs Merkezi’nin açmis oldugu aricilik kursuna katilip aricilik belgesi alan ve talepte bulunan vatandaslara Antalya Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan “ari kovani” desteginde bulunuldu. Akseki’de üreticilere 39 adet ari kovani teslim edildi. Ari kovanlarini teslim alan vatandaslar, memnuniyetlerini dile getirerek, destekleri için Baskan Muhittin Böcek’e tesekkür etti.

Antalya Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligi tarafindan Kumluca’da da 24 ari kovani hibe edildi. Büyüksehir Belediyesi’nin desteginden yararlanan Saban Alaca 1973 yilindan bu yana aricilik ile ugrastigini belirterek aricilara yönelik bu tür desteklerin önemli oldugunu belirtti.

Arilarin ogul zamaninda kovana çok ihtiyaç duyduklarini söyleyen Selma Alaca da

“Antalya Büyüksehir Belediye Baskanimiz Muhittin Böcek’e bizleri düsündügü için çok tesekkür ederiz. Yerinde bir hizmet. Mart ayinda arilarimiz yavrulayinca yavrulari Belediye Baskanimizin verdigi kovanlara koyacagiz” dedi.

Kaynak: İHA