Baskan Altinok Açiklamasi 'Yavas'tan Sonra Ok Gibi Bir Adam Lazim Ankara'ya'

Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’i elestirerek, "Yapamiyorsan çekilip gidersin, bu isi basaran birisi gelir. Yavas’tan sonra ok gibi bir adam lazim Ankara’ya. Görelim o zaman Ankara’ya nasil hizmetler yapiliyor" dedi.

Baskan Altinok Açiklamasi 'Yavas'tan Sonra Ok Gibi Bir Adam Lazim Ankara'ya'
Keçiören Belediyesi tarafindan ilçede yapilan yeni parka 11 Haziran 2016’da Hatay Amanoslar bölgesinde icra edilen operasyonda el yapimi patlayicinin (EYP) infilak etmesi sonucu iki bacagini diz üstünden kaybeden gazi Albay Yakup Kutman’in ismi verildi.

Albay Yakup Kutman Parki’nin açilis törenine Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Ankara Büyüksehir Belediye Meclis Baskan Vekili Fatih Ünal, AK Parti Keçiören Ilçe Baskani Zafer Çoktan, gazi Albay Yakup Kutman ve esi, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileri ile Kanuni Mahallesi sakinleri katildi.

Altinok, yaptigi konusmada Albay Yakup Kutman’in Türkiye için bacaklarini feda ettigini söyleyerek, dirligin, birligin ve kardesligin Türkiye’de daim olmasini umdugunu söyledi.

Altinok, "Size 1 milyar dolar verecek olsalar iki bacaginizi verir miydiniz? Kahraman gazimiz Albay Yakup Kutman vatan için bacaklarini verdi. Tüm sehit ve gazilerimize minnettariz. Albayimizin ismini ebet müddet bu parkimizda yasatacagiz” dedi.



“Yavas’tan sonra ok gibi bir adam lazim Ankara’ya”

Keçiören’e kazandirilan eserlerden söz ederek, Keçiören Belediyesinin son dört yilda Ankara Büyüksehir Belediyesinden daha çok eser ve hizmet ortaya koydugunu belirten Altinok, sunlari kaydetti:

“Keçiören Belediyesinin bütçesi Ankara Büyüksehir Belediyesinin bütçesinin konser bütçesi kadar bile degildir. Ama biz Ankara Büyüksehirden daha fazla eser ve hizmet yapiyoruz. Minik bütçe ile bunu yapiyoruz. Bu makamlar aglama makami degil, sikayet makami degil. Ne diyor Atatürk, ‘Hiçbir mazeret basarinin yerini tutamaz.’ ‘Yok efendim kredi olmadi, yok su olmadi, bu olmadi’ demiyoruz. Geçmiste uzun yillar muhalefette görev yaptik. 10 ay Keçiören Belediyesine bes kurus paranin gelmedigi zamanlar olmustu. O zaman bile eser ve hizmetlerle sehrimizi donattik, aglamadik. Yapamiyorsan, bizi kimse bu makamda zorla tutmuyor. Yapamiyorum dersin ve gidersin. Üstelik seçimden önce verdigin vaatlerin de tam tersini yapiyorsun. Yapamiyorsan çekilip gidersin, bu isi basaran birisi gelir. Yavas’tan sonra ok gibi bir adam lazim Ankara’ya. Görelim o zaman Ankara’ya nasil hizmetler yapiliyor.”

“Ankara Büyüksehir Belediyesinde icraat yok”

Ankara Büyüksehir Belediyesinde islerin yavas yürüdügünü de söyleyen Altinok, Keçiören’de insa edilen eserlere atifta bulunarak sunlari kaydetti:

“Yan tarafa 30 bin metrekare alana Naim Süleymanoglu Spor Tesisi yaptik 8 milyon TL maliyetle. Simdi yapsaniz 15 milyon liraya yapamazsiniz. Büyüksehirin Naim Süleymanoglu Spor Tesisi gibi 30 dönümlük bir alana kurulmus tesisi dahi yok. Yapacagim dedi, yeni bir seçim geliyor, birkaç yere henüz yeni baslamis. Bakiyorum Büyüksehir Belediyesine her sey yavas, çok yavas. Yavas yavas gidiyor. Biz sadece Yükseltepe Mahallemizde 97 bin metrekare alana Nursultan Nazarbayev Parki yaptik. ABB’nin bir tane böyle parki yok, bir tane yaptigi kapali spor salonu yok. Temelini atip da insa ettigi bir tane kütüphane yok, kres yok. Birkaç hazir binayi kiralamak suretiyle, ‘var densin’ diye yapilan isler var. Bizim teknoloji merkezimiz var, Büyüksehir Belediyesinin öyle bir merkezi yok. Yeni yapacagiz diyorlar, birçogunu da bizden örnek aliyorlar. Belediyemizin arkasina 400 araçlik otopark yaptik, Büyüksehir Belediyesi ise hazir otoparkin boyamasini 2-3 yil yapamadi. Millet soruyordu, ‘Baskanim ne zaman bitecek’ diyorlardi. Ben de, ‘Yavas’in ne zaman bitirecegini biz bilemiyoruz’ diyordum. Aldigimiz hizmet araçlarini simdi 500 milyon liraya alamazsiniz. Türkiye’nin en güçlü araç filosuna sahip belediyeyiz. Yavas’in bir tane yaptigi yeni nesil kapali pazar yeri yoktur. Altinok, cumartesi çalisiyor, pazar çalisiyor. Kurban Bayrami’nda 4 gün mesai, Ramazan Bayrami’nda 3 gün mesai 7/24 mesaideyiz. Dün eve sabaha karsi 03.25’te gittim. Makamlar saltanat makami degil, hizmet makamidir.”

“Konsere ve sosyal medyaya harcayacaginiza burs verin”

Altinok, Ankara Büyüksehir Belediyesi tarafindan sosyal medyaya ve konserlere ayrilan bütçeyi de elestirerek, “Sosyal medyaya milyonlari yatiriyorlar. Sosyal medyaya verdiginiz paralari Ankara’ya hizmet için harcasaydiniz bir sürü eseriniz, hizmetiniz kalirdi. Sanatçilarimiz kusura bakmasin. ABB, konsere verdigi parayla Ankara’ya bir sürü kütüphane yapardi. Biz geçen sene 375 üniversitesi ögrencimize her ay 750 lira karsiliksiz burs verdik. Siz de binlerce ögrencimize borç verirdiniz. Biz kresler yapiyoruz, siz de kres yapardiniz. Ama maalesef sosyal medyada bir isi milyon is olarak göstererek abartili bir sekilde reklam yapiyorsunuz. Biz sosyal medyaya böyle para harcasak bizi uçururlar. Çünkü hem eser var hem de gece gündüz çalisan hizmetkâr var” diye konustu.



“29 Ekim’de açmak için çalisiyoruz”

Cumhuriyet Kulesi’ni 29 Ekim’de açmak için çalismalarin devam ettigini söyleyen Altinok, “Cumhuriyet Kulemizi Rabbim nasip ederse 29 Ekim’de, Cumhuriyetimizin yüzüncü yilinda açmak için çalisiyoruz. Büyük ihtimalle yetistirecegiz. Sadece Keçiören’e ve Ankara’ya degil Türkiye’ye büyük bir eseri kazandirmis olacagiz. Türkiye’de tek basina kule yapan tek belediye Keçiören Belediyesidir. Atakule yapildi. Ama Allah rahmet eylesin Mehmet Altinsoy Ankara Büyüksehir Belediyesi ile Vakiflar Bankasindan destek aldi ve ortak yapilabildi. Atakule 107 metre, Cumhuriyet Kulemiz 194 metre. Atakule’ye göre daha çok gezilecek yer var” ifadelerini kulandi.

Protokol konusmalarinin ardindan kurdele kesilerek park hizmete açildi.
Kaynak: İHA