Basaksehir'de Hosdere Camii Ibadete Açildi

Basaksehir’de, hayirseverlerin destegiyle insa edilen Hosdere Camii ibadete açildi. Caminin açilisini gerçeklestiren Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Rabbim vatanimizi camisiz, minarelerimizi ezansiz, camilerimizi de cemaatsiz birakmasin Insallah” dedi.

Basaksehir'de Hosdere Camii Ibadete Açildi
Basaksehir Belediyesi, ilçesine yeni bir eser daha kazandirdi. Ilçenin manevi atmosferini hayirseverlerin de destegiyle insa edilen Hosdere Camii ile taçlandirdi. Bahçesehir 2. Kisim Mahallesi’ndeki caminin açilisina Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu ve birçok ilçe sakini katildi.

Caminin açilisinda ilçe sakinlerine hitap eden Baskan Kartoglu, “Rabbimiz, ‘Her kim ki Allah için bir mescit bina ederse, Allah ona Cennet’te bu mescidin benzeri bir kösk bina eder.’ buyuruyor. Camimizin yapiminda katkisi olanlardan Rabbim razi olsun” dedi.



“Camilerimiz toplumsal hayatin kalbi”

Mescid-i Nebi’nin insasindan bugüne camilerin hayatin merkezi olduguna isaret eden Baskan Kartoglu, “Camilerimiz, bizler için daima hayatin merkezi olmustur. Islam beldeleri her zaman cami merkezli insa edilmis, camilerimiz toplumsal hayatin kalbi olmustur. Allahutaala’ya en yakin oldugumuz mekânlar olan camilerimiz, birlik ve beraberligimizin de teminatidir. Rabbim vatanimizi camisiz, minarelerimizi ezansiz, camilerimizi de cemaatsiz birakmasin insallah” Ifadelerini kullandi.

Baskan Kartoglu, konusmasinin ardindan caminin bahçesine fidan dikti. 580 metrekare insaat alanina sahip Hosdere Camii; bodrum, zemin ve mahfil olmak üzere 3 kattan olusuyor. 500 kisinin ibadet edebilecegi caminin bahçesinde sadirvan ve okuma salonu da bulunuyor.
Kaynak: İHA