Binbasi Arslan Kulaksiz Sahadetinin 8. Yilinda Malazgirt'te Anildi

Mus’ta PKK’li teröristlerce düzenlenen hain saldirida sehit düsen Malazgirt Jandarma Komutani Binbasi Arslan Kulaksiz, sahadetinin 8. yilinda anildi.

Binbasi Arslan Kulaksiz Sahadetinin 8. Yilinda Malazgirt'te Anildi


Malazgirt Kaymakamligi tarafindan saldirinin yasandigi Sehit Binbasi Arslan Kulaksiz Caddesi’nde düzenlenen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ilçe Müftü Vekili Bekir Irmak, Sehit Binbasi Arslan Kulaksiz ve tüm sehitler için dua etti.

Törene katilan Malazgirt Kaymakami Göksu Bayram, sehit Binbasi Kulaksiz’in sahadetinin 8. yil dönümü münasebetiyle bir araya geldiklerini söyledi.

Bayram, yaptigi konusmasinda "Sevgili Malazgirtli hemserilerim bildiginiz üzere Arslan Kulaksiz 8 yil önce burada Arslan Binbasimiz, kahraman bir binbasimiz, yüregi kocaman bir binbasimiz, kahpece, hain bir pusu neticesinde sehit edildi. Tabi o yillari, o günleri görmek bize nasip olamadi. Bizler burada degildik, fakat görev yaptigim son bir yil süreçte, kahraman binbasimizin adini belki onlarca, belki yüzlerce Malazgirtli vatandaslarimizdan en güzel sözler ile, en güzel anilarla isittim. Öyle oldu ki; kimi zaman geldi, kahraman binbasimizin adi geçti, bazi Malazgirtliler dedi ki; ’Bana böyle iyiligi dokunmustu, bana böyle bir iyiligi geçmisti, benim söyle bir ihtiyacimi karsilamisti.’ Hakkinda o kadar çok güzel seyler duydum ki, hakikaten anladik, terakki ettik, kahraman binbasimiz sehitlik mertebesine en yakisan, bizim cümle seritlerimizden bir tanesi idi. Ben bu topraklarda bin yildir, ebediyete irtihal etmis, bütün sehit ve gazilerimizi yad ediyorum, basta Binbasi Arslan Kulaksiz olmak üzere, Malazgirtli olsun, Anadolu’nun farkli cografyalarindan olsun, dünyanin farkli noktalarindan olsun sahadete erismis nice sehitlerimizin, en kalbi duygularimla, en saygili hislerimle burada yad etmek istiyorum. Biraktiklari kutsal emanet karsisinda saygiyla egilmek istiyorum. Allah tüm sehitlerimize rahmet eylesin.” dedi.



Kaymakam Göksu Bayram ve protokol üyelerinin, Kulaksiz’in sehit edildigi alana gül biraktigi törene, Belediye Baskani Cengiz Altin, Cumhuriyet Savcisi Nermin Çankaya, Ilçe Jandarma Komutan Vekili Üstegmen Berati Kalenci, Bulanik Ilçe Emniyet Müdürü Aytaç Tefek, Ilçe Müftü Vekili Bekir Irmak, kurum amirleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA