Rektör Uzun'dan 'Gazeteciler Ve Basin Bayrami' Mesaji

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Gazeteciler ve Basin Bayrami” dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Rektör Uzun'dan 'Gazeteciler Ve Basin Bayrami' Mesaji
Bartin Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yayimladigi mesajinda basin çalisanlarinin bayramini kutlayarak “Demokrasinin vazgeçilmez bir gücü olan basin, anayasal hak ve hürriyetlerin teminatidir” dedi.

Gazeteciligin fedakârlik isteyen çok önemli bir meslek oldugunun altini çizen Rektör Uzun, “Özgür, tarafsiz ve objektif bir sekilde görevlerini yerine getiren basin kuruluslarimiz, mesleklerinin getirdigi ahlaki sorumluluklar çerçevesinde ülke olarak ilerleyisimize ve demokrasimize katki sunmaktadir. Toplum adina görev yapan basin mensuplarimiz her türlü olaganüstü durumda mesleklerini en iyi sekilde icra etmeye gayret göstermektedir. Basin kuruluslarimiz sorumlu bir yayincilik anlayisiyla görevlerini yerine getirmekte, demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olan vatandaslarimizin haber ve bilgi alma hakkini saglamaktadir. Meslek ilkelerine ve kisilik haklarina saygi çerçevesinde bu önemli görevi üstlenen tüm basin çalisanlarimizin ‘Gazeteciler ve Basin Bayrami’ni kutluyor, çalismalarinda basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA