Arnavutköy'de Sigara Izmaritinden Çikan Yangin 6 Katli Iki Binaya Siçradi

Arnavutköy’de bir is yerinin yaninda bulunan süngerlerin üzerine atilan sigara izmaritinden çikan yangin, önce bir depoya, ardindan is yerine ve 6 katli iki binaya siçradi. Vatandaslarin yasadigi panik ve binalarin alev topluna dönmesi cep telefonu kamerasina yansidi.

Arnavutköy'de Sigara Izmaritinden Çikan Yangin 6 Katli Iki Binaya Siçradi
Yangin, saat 20.30 siralarinda Islambey Mahallesi Sokullu Mehmet Pasa Caddesi’nde bulunan 6 katli binanin zemin katinda bulunan istiflenmis süngerlerin üzerine atilan sigara izmaritinden çikti. Alevler kisa sürede is yerini etkisi altina alarak önce sünger deposuna, üst katta bulunan bir markete ve daha sonra 6 katli iki binaya siçradi. Depo ve marketin bos oldugu ögrenilirken, binada oturanlar büyük panik yasadi. Binada oturan vatandaslar kisa sürede disariya çikti. Binalar alev topuna dönerken, ihbar üzerine olay yerine çok sayida itfaiye, polis ve saglik ekibi sevk edildi. Itfaiye ekipleri yangina müdahale ederken, polis ekipleri yangin yeri ve çevresinde genis güvenlik önlemi aldi. Yangini vatandaslar cep telefonu kamerasi ile görüntüledi. Görüntülerde bazi vatandaslarin yangin tüpleri ve is yerinden çektikleri hortumlar ile yangina müdahale etmeye çalistigi görüldü.

Ismail Buldan, "Buraya dizilen süngerlerden basladi, depoya siçradi, daha sonra dogalgaza siçradi. Tamamiyla disariya koyulan süngerlerden dolayi çikti yangin" seklinde konustu.

Kaynak: İHA