Edremit'te 'Kadin El Emegi Ve Sanat Sergisi' Açildi

Van’in Edremit Belediyesi ve Edremit Kaymakamligina bagli yasam merkezlerinde kurs alan kadinlarin el emegi göz nuru çalismalarinin sergilendigi “Kadin El Emegi ve Sanat Sergisi” açildi.

Edremit'te 'Kadin El Emegi Ve Sanat Sergisi' Açildi
Edremit Kent Meydaninda düzenlenen sergide, yasam merkezlerinde 14 farkli meslek edindirme ve kültür sanat kurslarinda egitim alan kadinlarin çalismalari sergilendi. Sergide; el sanatlari, dikis, ahsap boyama ve resim gibi çalismalar ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Serginin açilisi Edremit Kaymakami Yücel Erdem, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, kurum amirleri ve sivil toplum kurulusu temsilcileri tarafindan gerçeklestirildi.

Saygi durusu, Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan sergi, daha sonra halk oyunlari gösterisi ve geri dösümün malzemesinden elde edilen kiyafetlerle hazirlanan çocuk defilesinin izlenmesi ile devam etti. Serginin açilisinda konusan Edremit Kaymakami Yücel Erdem, sergiye destek sunan Van Valiligi, Van Büyüksehir Belediyesi ve Edremit Belediyesine tesekkür ederek, hayirli olmasini diledi.

Kadin ve çocuklara yönelik sosyal belediyecilik projelerinin araliksiz devam ettigini dile getiren Edremit Belediye Baskani Ismail Say ise “Bugün hakikaten bir yil boyunca el emegi göz nuru olan ürünleri sergilemek için bir program hazirladik. Edremit Kent Meydanimiz binlerce kisinin ugrak yeri. Burada, ürünlerinizi sergileyeceksiniz. Gerek kaymakamligimiza bagli, gerekse de belediyemize bagli tüm merkezlerimizi bu anlamda tebrik ediyorum. Basarilarinin devamini diliyorum. Bizler de gerek belediye olarak, gerek kaymakamlik olarak, kadin emeginin, özellikle kadinlarin evlerine götürebilecekleri ve aile bütçesine katkida bulunabilecekleri tüm projelerin yanindayiz. Hepinizi emegine saglik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA