Diyarbakir'da KETEM'e Hibe Edilen Mobil Mamografi Araci 17 Ilçede Hizmet Verecek
Diyarbakir’da KETEM Kayapinar Subesi’ne teslim edilen mobil mamografi araci, 17 ilçede hizmet verecek.

Tarim, ekonomi, sosyal, ticari, egitim, kültür ve saglik basta olmak üzere kentte çok ciddi yatirimlari hayata geçirdiklerini ifade eden Vali Su, KETEM Kayapinar Subesi’ni ve mobil mamografi aracini vatandaslarin hizmetine sunduklarini belirtti.
“Vatandaslarimizin sagligi için tedbirler aliyoruz”
Hayattaki en önemli seyin saglik olduguna dikkati çeken Vali Su, “Vatandaslarimizin sagligi, saglikli yasami için tedbirler aliyoruz. Bununla ilgili mobil araci Büyüksehir Belediyemizce aldik, Saglik Müdürlügümüze teslim ediyoruz. Köylerde, kirsalda, diger alanlarda vatandaslarimizin kanserle ilgili teshislerinde kullanma imkânimiz olacak. Bu merkezimiz de buraya yakin yerlerde yasayan vatandaslarimizin kanserle ilgili teshislerinde yardimci olacak” dedi.
“Erken teshis kanseri önler”
“Erken teshis kanseri önler, kanserden korkma, geç kalmaktan kork” diyen Vali Su, “Vatandaslarimizi bilinçlendirme, egitim çalismalarini da gerçeklestirecegiz. Temennimiz hiçbir vatandasimizin hasta olmamasi, ama hasta oldugu zaman da iste bu tür ünitelerimiz, egitim yerlerimiz vatandaslarimizin hizmetinde olmaya devam edecek” diye konustu.
Vali Su, kentte saglik alanindaki çalismalarla ilgili bilgi vererek, sunlari kaydetti:
“Bin yatakli sehir hastanemizin yatirimi devam ediyor. Yaklasik 4 milyar lira degerinde. Bunun yaninda Çermik’te 50 yatakli devlet hastanemiz bitmek üzere, Egitim ve Arastirma Hastanemize ek bina yapiyoruz. Ergani’de 20 ünitelik Agiz Dis Sagligi Merkezini tamamladik, hizmete açacagiz. Dicle’de 60, Hani’de 35 yatakli devlet hastanelerinin ihaleleri yapilacak. Lice ve Egil’de yatakli hastane, Kulp’ta ek bina, Bismil’de ise 20 ünitelik agiz dis sagligi merkezi yapiyoruz. Sagliga yönelik ilimizde ne gerekiyorsa yapmaya devam edecegiz.”
Vali Su, konusmasinin ardindan KETEM Kayapinar Subesi’nin açilisini gerçeklestirerek, merkezi ve mobil mamografi aracini inceledi. Programa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Kayapinar Kaymakami Arif Karaman, Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, saglik çalisanlari ve vatandaslar katildi.
