Endonezya'da Yolcu Treni Tiri Biçti

Endonezya’da seyir halindeki bir yolcu treni hemzemin geçitte sikisan tiri biçti. Kazada tirin sürücüsü çarpisma öncesi olay yerinden kosarak uzaklasirken, aniden yavaslayan trenden panikle atlayan bir yolcu yaralandi.

Endonezya’nin baskenti Jakarta’dan Blitar sehrine sefer yapan Brantas isimli yolcu treni, Bati Semarang sehrinden geçtigi sirada bir köprünün hemzemin geçitte sikisan bir tira çarpti. Dün aksam saatlerinde yasanan olayda çarpisma sonrasi tirin siddetli sekilde patlarken, olayda ölen olmadi. Kazada tirin sürücüsü çarpisma öncesi olay yerinden kosarak uzaklasirken, çarpisma öncesi aniden yavaslayan trenden atlamaya çalisan bir yolcu yaralanmasi sonucu hastaneye kaldirildi.

Olay yerindeki güvenlik kameralarina yansiyan görüntülerde, tren gelmeden hemen önce hemzemin geçitten yolun karsisina geçmekte olan tirin yola sikistigi ve sürücünün araci hareket ettirmek için bir süre çabaladigi, fakat daha sonra geç kaldigini fark ederek kosarak olay yerinden uzaklastigi görüldü.

Semarang Metropol Polisi Baskomiseri Irwan Anwar kazayla ilgili yaptigi açiklamada, olayda hayatini kaybeden kimse olmamasinin sevindirici oldugunu belirtirken, çarpisma sonrasi tirin ve trenin köprüye sikistigini ifade etti.

Endonezya Demiryollari Sirketi (KAI) tarafindan yapilan açiklamada, kazanin gerçeklestigi tren yolunun geçici olarak kullanima kapatildigi ve kaza sirasinda trende bulunan yolcularin seyahatlerinin alternatif yollarla telafi edilecegi bildirildi.

Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA