Hayat Kurtaran Ambulans Helikopter Alucra'dan Havalandi

Giresun’a 140 kilometre mesafedeki Alucra ilçesindeki kalp yetmezligi yasayan hastanin imdadina ambulans helikopter yetisti.

Hayat Kurtaran Ambulans Helikopter Alucra'dan Havalandi
Dogu Karadeniz’de acil vakalar basta olmak üzere daglik ve kirsal bölgelerdeki hastalara hizmet veren ambulans helikopter, Giresun’un Alucra ilçesindeki hasta için ilçe stadina indi.

Alucra ilçesinde kalp yetmezligi ve kalp sorunlari bulunan Y.A. (83) isimli hasta için Saglik Bakanligindan ambulans helikopter istendi. Trabzon’dan havalanan ambulans helikopter, Alucra Devlet Hastanesinin yanindaki ilçe stadina inis yaparak zaman kaybetmeden hastayi Giresun Egitim ve Arastirma Hastanesine sevkini gerçeklestirdi.

Her türlü olumsuz hava ve arazi kosullarinda dag, tas, kar, kis demeden hayati tehlikesi bulunan hastalarin imdadina yetisen ambulans helikopter; Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüshane ve Bayburt’taki acil vakalara kisa sürede ulasim sagliyor.

Acil vakalar basta olmak üzere hastalara hizmet veren ambulans helikopter, Giresun’un Alucra ilçesinde kalp yetmezligi ve hayati riski bulunan hasta için havalandi.
Kaynak: İHA