Uzunköprü'de '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Programi

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 15 Temmuz Sehitlerini anmak için düzenlenen program "Demokrasi Nöbeti" ile sona erdi.

Uzunköprü'de '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Programi


Fethullahçi Terör Örgütü (FETÖ)/ Paralel Devlet Yapilanmasi (PDY)’nin 15 Temmuz 2016 aksami kalkistigi darbe girisiminde sehit düsenleri anmak üzere düzenlenen ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ etkinlikleri tüm yurtta oldugu gibi Uzunköprü’de de ’Demokrasi Nöbeti’ ile sona erdi.

Düzenlenen anma programinda, 15 Temmuz’un önemini belirten konusmalar yapildi.

Günün anisina imzaya açilan ani defterini imzalayan Uzunköprü Kaymakami Onur Kökçü, “Degerli Uzunköprülü kardeslerim. Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberligimizi, özgürlüklerimizi, ülkemizin bölünmez bütünlügünü yok etmek isteyen FETÖ terör örgütü tarafindan 15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilisinin ve adeta sahlanisinin destanidir. 15 Temmuz tankin topun uçagin modern silahlarin millet iradesinin karsisinda bir sey ifade etmedigini göstermistir. Milletimiz tipki Çanakkale’de, tipki istiklal harbinde oldugu gibi topyekün olarak vatan bayrak askiyla kahramanlik destani yazmis ve vatanini ne pahasina olursa olsun koruyacagini, bu ugurda gözünü kirpmadan gazi ve sehit olabilecegini göstermistir. Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir kösesinde Sayin Cumhurbaskanimizin çagrisiyla meydanlara akin ederek, FETÖ terör örgütünün hain girisimini güvenlik güçlerimizle birlikte bertaraf etmis, ülkemizin birlik ve beraberligine, milletimizin istiklaline kast edenlere geçit vermemistir. Müslüman Türk Milleti olarak kiyamete kadar bu topraklarda var olacagimizi tüm dünyaya göstermistir.” ifadelerini kullandi.

Törende Cumhurbaskanligi Iletisim Baskanligi tarafindan hazirlanan video sunumlari alana kurulan dev ekranlardan gösterilirken, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in ulusa seslenis konusmasi vatandaslar tarafindan ilgiyle izlendi.

Ilahilerin ve siirlerin okundugu anma töreni, selalarin okunmasiyla baslayan "Demokrasi Nöbeti" ile sona erdi.
Kaynak: İHA