Sirnak'ta Binlerce Kisi '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Nöbetine Katildi

Sirnak Valiligince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 3’üncü yil dönümü dolayisiyla anma etkinligi düzenlendi. Sirnak Valiligince düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsaminda demokrasi yürüyüsü ve demokrasi nöbetine binlerce kisi katildi. Yürüyüste asker, polis, vatandas kol kola yürüdü.

Sirnak'ta Binlerce Kisi '15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü' Nöbetine Katildi
Sirnak’ta Fetullahçi Terör Örgütü üyeleri tarafindan 15 Temmuz 2016’da yapilan hain darbe girisimi 7’inci yil dönümünde düzenlenen yürüyüs ile protesto edildi. Merkez Ömer Kabak Meydani’nda baslayan yürüyüs Cumhuriyet Meydani’nda son buldu. Yürüyüse Sirnak Valisi Osman Bilgin, Sirnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdürrahim Alkis, 23. Jandarma Piyade Tümen Komutani Tümgeneral Halil Soysal, Jandarma Bölge Komutani Tümgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Il Jandarma Komutani Albay Murat Bozkurt, Cumhuriyet Bassavcisi Orhan Al, Il Emniyet Müdürü Cemal Dalman, kurum temsilcileri, sehit yakinlari, gaziler ve vatandaslar katildi.

Yürüyüse katilan vatandaslar ellerinde Türk bayraklari ile “Sehitler ölmez vatan bölünmez” slogani atti. Yürüyüs güzergahinda Sirnak Il Emniyet Müdürlügü tarafindan siki güvenlik önlemleri alindi. Yürüyüsün son buldugu Cumhuriyet Meydani’nda vatandaslar tarafindan gece boyunca demokrasi nöbeti tutuldu.

Sirnak Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen 15 Temmuz darbe girisiminin 7’inci yil dönümünde binlerce vatandasin katilimiyla çesitli etkinlikler düzenlendi.

Vatandaslar ellerinde Türk bayraklari ile geldikleri alanda okunan Kurani Kerim tilavetinin ardindan dua etti. Herhangi bir parti bayraginin olmadigi alan, Türk bayraklari ile kirmizi beyaza büründü. Meydanda Sirnaklilar, FETÖ’nün darbe girisimine, baslattiklari demokrasi nöbetiyle tepkilerini gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde konusan Sirnak Valisi Osman Bilgin, “Bulundugumuz sehir huzursuzsa Londra, Berlin, Istanbul mutsuzdur. Içinde bulundugumuz sehir eger güvenliyse saydigim yerlerde güvenlidir. Dünyanin hiçbir yerinde hiçbir milletin evlatlari birakin tankin silahin önüne çikmayi silahin tabancanin dahi karsisina çikamaz. Ama bu aziz milletin evlatlari Hakkarili, Sirnaklisi, Edirnelisi, Trabzonlusu ile hep birlikte Türkiye olarak tankin, uçagin önüne çikmistir. Bu da ne kadar yüce, azizi bir mücadele verdigimizin en iyi sekilde gösteren çok büyük bir örnektir” dedi.

Sirnak Belediye Baskani Mehmet Yarka da, "Bugün bir taraftan 251 vatandasimizi bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yasarken diger taraftan da dünyada esine az rastlanir bir direnise sahit olmanin gururunu yeniden yasiyoruz. Bugün milletimizin tarihinde unutulmayacak unutulmamasi gereken, unutturmayacagimiz bir günün yildönümü. 15 Temmuz sadece Türkiye tarihinde degil, dünya demokrasi tarihinde de yerini alan serefli bir direnis örnegidir. Kapkara bir geceden aydinlik bir sabaha uyanisimizdir” dedi.

Program protokol konusmalarinin ardindan siir ve ilahi dinletisi, 15 Temmuz konulu çesitli videolarin gösterimi ile devam etti. Gece salalarin okunmasindan sonra demokrasi nöbeti gecenin geç saatlerine kadar devam etti.
Kaynak: İHA