FÜ'de 15 Temmuz Konferansi Düzenledi

Firat Üniversitesi (FÜ) tarafindan 15 Temmuz Konferansi düzenlendi.

FÜ'de 15 Temmuz Konferansi  Düzenledi
FÜ Rektörlügü tarafindan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla ‘Darbe Girisimi ve FETÖ Gerçegi’ konulu konferans düzenlendi.

Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Baskani Sahin Serifogullari, FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, fakülte dekanlari, ögretim üyeleri ve çok sayida davetli katildi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktas, “Ülkemizi parçalayacaklarini, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen FETÖ’cü hainler, ertesi gün aksam olmadan milletimiz tarafindan hüsrana ugratilmis ve bu aziz millet darbecilere darbe yaparak dünya tarihindeki mümtaz yerini almistir. 15 Temmuz’un yil dönümünde 15 Temmuz sehitlerimiz basta olmak üzere bu topraklari vatan yapan tüm aziz sehitlerimizi ve aramizdan ayrilan gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum” dedi.

Konferansin ardindan Firat Kültür Park yürüyüs parkurunda 15 Temmuz da sehit olan 251 sehidin fotograflarinin ve isimlerinin yer aldigi yürüyüs yolu gezildi.
Kaynak: İHA