Bodrum'daki Orman Yanginina Havadan Ve Karadan Müdahale Sürüyor

Milas-Bodrum karayolu havalimani kavsaginda çikan ve yayilan orman yanginina karadan ve havadan müdahale devam ediyor.

Bodrum'daki Orman Yanginina Havadan Ve Karadan Müdahale Sürüyor
Milas-Bodrum karayolu havalimani kavsagi yakinlarinda henüz bilinmeyen bir nedenle çikan ve rüzgarin etkisi ile kisa sürede büyüyen yangini söndürmek için ekiplerin mücadelesi devam ediyor. Ormanda devam eden ve yer yer tarim arazilerine de siçrayan yangini söndürmek için su anda 9’u helikopter 9’uçak olmak üzere 18 hava araci havadan, yüzlerce arazöz, ormanci, söndürme isçisi ve gönüllerden olusan ekipler de karadan çalismalarina devam ediyor.

Sadece Mugla’dan degil çevre illerden de gelen ekiplerinin çalismalarini sürdürdügü yangin bölgesinde rüzgarin da etkisi ile alevler ilerlemeye devam ederken, bölgenin denize yakin olmasi sayesinde hava araçlari ise adeta deniz ile yangin arasinda mekik dokuyor.

Bu arda Orman ekiplerinin yaninda jandarma ve polis, itfaiye ve TOMA’lar, Mugla Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile birlikte 53 arazöz ve su tankeri söndürme çalismalarina devam ediyor. Alanin sik ormanlik ve nemin sifir ve rüzgarin siddetli olmasi nedeniyle mücadelenin zor sartlar altinda sürdürüldügü yangin bölgesinde söndürme çalismalari tüm hiziyla sürüyor.
Kaynak: İHA