15 Temmuz Sancak Kosusu Ümraniye Millet Bahçesi'nde Yapilacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7. yili anma etkinlikleri çerçevesinde 81 ilde es zamanli baslayacak 15 Temmuz Sancak Kosusu, Istanbul’da 39 ilçeden 400 sporcunun katilimiyla Ümraniye Millet Bahçesi’nde yapilacak.

15 Temmuz Sancak Kosusu Ümraniye Millet Bahçesi'nde Yapilacak
FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da kalkistigi kanli darbe girisimi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in çagrisi ile sokaga dökülen demokrasi kahramanlarinin sayesinde bastirilmisti. 251 vatandasin sehit oldugu kanli darbe girisimi 7. yilinda da unutulmadi. Bu yil da Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 81 ilde es zamanli 15 Temmuz Sancak Kosusu yapilacak. Istanbul’da 39 ilçeden 400 sporcu ve antrenör, Ümraniye Millet Bahçesi’nde demokrasi zinciri olusturarak elden ele sancak tasiyacak. Saat 20.00 ila 22.00 arasinda yapilacak sancak kosuna katilacak vatandaslar, 15 Temmuz ruhu ve iradesini hep birlikte yasayacak.

Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, “Hain darbe girisiminin 7. yilina girdik. 15 Temmuz aksaminda baslayan kalkisma 24 saat geçmeden Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in vatandaslari demokrasiye sahip çikmak için sokaklara çagirmasiyla kontrol altina alinmisti. Halkin sokaklara döküldügü o geceyi unutmamak, gazi ve sehitlerimizin anisini yasatmak için her yil çesitli etkinlikler düzenleniyor. Bu yil da Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan Ümraniye Millet Bahçesi’nin ev sahipliginde 15 Temmuz Sancak Kosusu’nu yapacagiz. Sporcularimizin katilimiyla gerçeklesecek olan sancak kosusuna tüm komsularimizi davet ediyorum. Rabbim, Türkiye’ye bir daha böyle bir aci yasatmasin. Bu vesileyle tüm sehitlerimizi rahmetle aniyor, gazilerimize de saglikli bir ömür diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA