Usak Üniversitesi'nde 15 Temmuz Konferansi Düzenlendi

Usak Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü “Boyun Eglemeyenler” paneli düzenlendi.

Usak Üniversitesi'nde 15 Temmuz Konferansi Düzenlendi
Usak Üniversitesi’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü “Boyun Eglemeyenler” paneli düzenlendi.

Panelde konusan Rektör Ekrem Savas, “15 Temmuz hain darbe girisimi, sadece ülkemizin degil, tüm demokrasilerin düsmani olan karanlik bir gücün son çirpinisiydi. Hain Fethullahçi Terör Örgütü tarafindan milli iradeye vurulmak istenen darbe, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in kararli liderligi ve necip milletimizin kahramanca direnisi sayesinde Allah’a hamd olsun ki durdurulmus ve darbecilere gereken cevap verilmistir.” dedi.



Usak Üniversitesi Recep Tayyip Erdogan Konferans salonunda düzenlenen panele Vali Yardimcisi Muammer Balci, Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Kurnuz, Usak Üniversitesi Rektör’ü Ekrem Savas, Il Emniyet Müdürü Ayhan Karaduman, Il Jandarma komutani Kidemli Albay Fahri, protokol üyeleri, Sehit Mehmet Çetin’in babasi Hüseyin Çetin katildi.

Program protokol üyelerinin konferans salonunda bulunan fotograf sergisinde fotograflari izlemeleriyle basladi.

Bir dakikalik saygi durusu ve Istiklal Marsi’yla devam eden programda sehitler için dualar edildi. Programda konusan Usak Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. Ekrem Savas, “15 Temmuz hain darbe girisimi, sadece ülkemizin degil, tüm demokrasilerin düsmani olan karanlik bir gücün son çirpinisiydi. Hain Fethullahçi Terör Örgütü tarafindan milli iradeye vurulmak istenen darbe, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in kararli liderligi ve necip milletimizin kahramanca direnisi sayesinde Allah’a hamd olsun ki durdurulmus ve darbecilere gereken cevap verilmistir. 15 Temmuz gecesi, ülkemizin her kösesinden gelen milyonlarca vatandasimiz, demokrasiye, milli iradeye ve hukukun üstünlügüne sahip çikmak için meydanlari doldurdu. Bu kahraman vatandaslarimiz, tanklarin önüne geçerek, kursunlara gögüs gererek, canlarini hiçe sayarak, demokrasiye olan inançlarini tüm dünyaya gösterdiler. Türkiye’nin dört bir yaninda yasanan bu kahramanlik destani, demokrasi sevdalilarinin mücadelesinin sembolü haline geldi. 15 Temmuz gecesi milletimiz, meydanlarda, sokaklarda, köprülerde demokrasi nöbeti tutarak, tanklara, uçaklara ve silahli saldirganlara meydan okudu. O gece, gözlerinde vatan sevgisi ve özgürlük aski parlayan yüce Türk milleti tarih yazdi. Üstesinden gelinmez gibi görünen engelleri asti ve demokrasimize sahip çikti. Üzerine basarak vurgulamak isterim ki 15 Temmuz bizler için bir gurur kaynagidir.” dedi.



Prof. Dr. Savas: “Milletimiz Türkiye Yüzyilinin Kahramanlarina minnettardir.”

“Halkimizin destan yazdigi bu önemli günde, sayisiz kahramanlar ortaya çikmistir. Bu millet Türkiye Yüzyilinin Kahramanlarina minnettardir” diyen Prof. Dr. Savas sözlerini söyle sürdürdü: “Bunlardan ikisinin adini özellikle zikretmek isterim: Biri Piyade Astsubay Kidemli Basçavus Ömer Halisdemir digeri ise hemserimiz Mehmet Çetin’dir. Darbe girisimi sirasinda Marmaris’teki çatismada sehit düsen Cumhurbaskanligi koruma polisi hemserimiz Mehmet Çetin, 15 Temmuz gecesi hain darbecilere karsi duvar olmus, vatan askindan en ufak bir taviz vermemis büyük bir kahramandir. ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattir’ siariyla verilen görevi cani pahasina yerine getirmis ve sehit olmustur. Aziz sehidimizin ruhu sad olsun.”

Prof. Dr. Savas: “Hep birlikte, el ele, omuz omuza vererek demokrasimizi ve milli birligimizi korumali, 15 Temmuz ruhunu yasatarak daha güçlü bir Türkiye için çalismaliyiz.”

15 Temmuz’un Türkiye’nin demokratik degerlerine olan bagliligini bir kez daha gösterdigi bir dönüm noktasi oldugunun altini çizen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas; “Milletimizin gücü ve iradesi, demokrasiye olan inancimizi perçinlemistir. Hürriyet asigi milletimizi zincire vurmayi denediler ve hamdolsun basaramadilar. Ezanimizi susturmak, bayragimizi indirmek isteyen hainleri, 100 yil önce Çanakkale’de nasil hüsrana ugratmissak, 15 Temmuz’da da ayni sekilde hüsrana ugrattik” dedi.



Rektör Savas: “Bir ve beraber oldukça, asamayacagimiz hiçbir zorluk, yenemeyecegimiz hiçbir düsman yoktur.”

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününün, bizlere demokrasinin ve bagimsizligin kiymetini bir kez daha hatirlattigini belirten Prof. Dr. Savas “Hep birlikte, el ele, omuz omuza vererek demokrasimizi ve milli birligimizi korumali, 15 Temmuz ruhunu yasatarak daha güçlü bir Türkiye için çalismaliyiz. Güçlü bir demokrasi ve saglam milli irade, darbe tesebbüslerine karsi en büyük güvencemiz olacaktir. Sundan hiç süpheniz olmasin ki milletçe birlik ve beraberligimizden taviz vermedigimiz sürece hainler ne yaparsa yapsin bostur. Çok çalismali, üzerimize düsen sorumluluklardan hiçbir sekilde kaçmamaliyiz. Çünkü biz bir oldukça, beraber oldukça, asamayacagimiz hiçbir zorluk, yenemeyecegimiz hiçbir düsman yoktur. 15 Temmuz mücadelesi bize bunu göstermistir. 15 Temmuz darbe girisimine karsi koyarken sahadete ulasan sehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sükranlarimi sunuyorum. Bu yüce millet sizleri hiçbir zaman unutmayacaktir. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kahraman milletimizin demokrasi bayramidir. Kutlu olsun!” ifadelerini kullandi. Açilis konusmasinin ardindan Moderatörlügünü Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Sadik Sarisaman’in yaptigi Yönetmen-Yapimci Nazif Tunç ve Gazeteci-Yazar Bedir Acar’in konusmaci olarak yer aldigi “Boyun Egmeyenler” adli panelde 15 Temmuz kahramanlari konusuldu. Panelde; konusmaci Nazif Tunç’un hazirladigi "30 Kus" ile “Çagri ve Zafer” adli filmler izlendi. Program, Prof. Dr. Sadik Sarisaman, Yönetmen-Yapimci Nazif Tunç ve Gazeteci-Yazar Bedir Acar’a tesekkür belgeleri ve Usak Üniversitesi plaketi verilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA