Taylandli Ögrenciler Dokuz Eylül'de Bulustu

Türkiye’de ögrenim gören Taylandli üniversite ögrencileri, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ev sahipliginde bir araya geldi.

Taylandli Ögrenciler Dokuz Eylül'de Bulustu
Rektörlük Hizmet Binasinda düzenlenen etkinlikte konusan DEÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, “Dünyanin önde gelen üniversiteleri arasinda yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi, yurtdisinda egitim gören ögrencilerin yani sira ülkemizdeki yabanci ögrencilerin de büyük ilgisini çekiyor. Taylandli misafir ögrencilerimize DEÜ’nün köklü egitim anlayisini ve kentimizin olanaklarini anlattik” dedi.

Türkiye’nin saygin yüksekögretim kurumlarindan birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), uluslararasilasma vizyonu çerçevesinde Taylandli ögrencileri agirladi. Etkinlige DEÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, Disisleri Bakanligi Izmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Tayland Kraliyet Büyükelçisi H.E. Apirat Sugondhabhirom, Izmir Ticaret Odasi Baskan Danismani Mine Günes Kaya ve Türkiye’de ögrenim gören Taylandli ögrenciler katildi.

Etkinlikte konusan DEÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bilimsel faaliyetlerin yaninda Türkiye’nin tanitimina da katki sagladigini belirterek, “Ülkemizdeki farkli yüksekögretim kurumlarinda ögrenim gören Taylandli ögrencileri, rektörlügümüz çatisi altinda konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. Üniversitemiz, kentimizin dört bir yanina yayilan kampüsleriyle ‘kent üniversitesi’ konumunda yer almaktir. Sahip oldugu pek çok akademik imkanin yani sira; dinamik egitim kadrosu, günümüz ihtiyaçlarina cevap veren gelismis laboratuvarlari ve kentin dogal yapisiyla bütünlesen yerleskeleri ile yurt içinden oldugu kadar yurt disindan da yogun ilgi görüyor. Sizlerin üniversitemiz ve kentimiz hakkinda tüm sorularinizi yanitlamak için bir araya geldik” dedi.



“DEÜ, kent mozaiginin ayrilmaz parçasidir”

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Izmir ile bir bütün haline geldigini anlatan Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, “DEÜ, 40 yili askin bir süredir kent mozaiginin ayrilmaz bir parçasi haline gelmistir” dedi.

DEÜ’nün ulusal ve uluslararasi alanda birçok basariya imza attigini belirten Güzel, sözlerini söyle sürdürdü: “Uluslararasilasma hedeflerimiz dogrultusunda yilmadan çalisiyoruz. Gerek yapmis oldugumuz uluslararasi is birliklerimiz, gerekse akademik çalismalarimiz, bizleri dünya çapinda görünür kiliyor. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, uluslararasilasma politikamizin meyvesi olarak Taylandli ögrencilerimizi agirlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bilim dünyasinin gelecegi olan tüm ögrencilerimize Dokuz Eylül Üniversitesi olarak dokunuyor, onlarin gelisimine katki koymayi bir amaç olarak görüyoruz. Izmir’in kalkinmasi noktasinda sorumluluk sahibi oldugumuzu biliyor ve bu dogrultuda çalismalarimizi sürdürüyoruz.”

Taylandli ögrencilerin gözdesi DEÜ

Disisleri Bakanligi Izmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya ise Izmir’in yüksekögretimde bir marka oldugunu belirterek, “Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye’nin batiya açilan penceresi olan Izmir’in en köklü egitim kurumlarindan biridir. Iki ülke arasinda egitim faaliyetleri açisindan önemli projeler yapiliyor. Önümüzdeki dönemlerde de ögrenci ziyaretleri, akademik proje ortakliklari ve tanitim faaliyetleri artarak devam edecek” dedi.

Tayland Kraliyet Büyükelçisi H.E. Apirat Sugondhabhirom da Türkiye’nin yüksekögretim konusunda önemli bir merkez oldugunu belirterek, “Dokuz Eylül Üniversitesi, gençlerimizin; ülkemizin disinda egitim almak istedigi önemli bir egitim kurumu. Izmir’i ve Dokuz Eylül Üniversitesini Türkiye’de egitim gören gençlerimize tanitmak amaciyla bir etkinlik düzenledik” diye konustu.

Izmir Ticaret Odasi Baskan Danismani Mine Günes Kaya, Izmir’in egitim potansiyeli ve is imkanlari konulu bir sunum gerçeklestirdi.

Etkinlik sonrasinda katilimcilara DEÜ’nün Türkiye çapindaki sosyal sorumluluk projesi olan Eylül Bebekler hediye edildi.
Kaynak: İHA