Depremzede Kadinlar Kooperatif Çatisinda Yeniden Üretime Basladi

Malatya’da üç yil önce kurulan ve Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle üretime ara verilen kadin kooperatifi 50 kursiyerle yeniden üretime basladi.

Depremzede Kadinlar Kooperatif Çatisinda Yeniden Üretime Basladi
Malatya’da üç yil önce kurulan ve Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle üretime ara veren Toprak Ana Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi, 50 depremzede kadin kursiyerle yeniden üretime basladi.

Kent merkezindeki bir konteyner kentte olusturulan atölyeden yeniden üretime baslayan kooperatifte depremzede kadinlar el sanatlarini da gelistirmeye çalisarak hediyelik esya, aksesuar, tekstil ürünleri gibi genis bir yelpazede üretim yapiyorlar.

Hizmet binalarin deprem sonrasi yikilmasinin ardindan çalismalara hizli bir sekilde baslayarak yeniden üretime geçtiklerini aktaran Toprak Ana Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Ayse Uzunkayis, "Depremlerde bütün çalisma alanlarimiz yikildi. Yasanan yikimlar sonrasi oturup beklemek yerine yeniden çalismalarimiza basladik. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi tarafindan yürütülen destek programinda da yararlanarak konteyner kentte üretime basladik. Bu süreçte depremzede kadinlarimizin yogun ilgisi ile karsilastik. Buda bizlere daha fazla azim vererek motive etti. Iki gönüllü hocamizla ve depremzede kadinlarimizla birlikte el sanatlari üzerine üretimler yapiyoruz. Zorlaniyoruz ama vazgeçmiyoruz” dedi.

Depremlerde yakinlarini kaybeden kursiyer Aydan Gönültas ise “Depremlerde çok agir seyler yasadik. Kizimin evi yikildi. Yakinlarimizi kaybettik. Daha sonra konteyner kente yerlestirildik. Burada da arkadaslarla bu kursa geliyoruz. Kadinlar isterse neler yapmaz ki” ifadelerini kullandi.

Kurslara yogun katilim oldugunu belirten el sanatlari egitmeni Mukadder Kantik de, "Konteyner kentte kadin kooperatifi araciligiyla is atölyesi kuruldu. Burada depremzede hanimlarin depremin olumsuz etkilerinden kurtulmalari için iki egitmen olarak görev yapiyoruz. 50 ögrencimiz var, yogun bir ilgi ile karsilastik. Buda bizi mutlu ediyor. Imkanlar dahilinde geri dönüsüm projeleri yapiyoruz“ diye konustu.

Kaynak: İHA