Baskan Demir Açiklamasi 'Yol Problemi Olan Hiçbir Mahalle Kalmayacak'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, "Kirsal mahallelerdeki altyapi sorunlarini tamamen ortadan kaldirmak için gece-gündüz çalisiyoruz. Hedefimiz yol problemi olan hiçbir mahalle kalmamasidir” dedi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Yol Problemi Olan Hiçbir Mahalle Kalmayacak'
Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan Canik ilçesinde yapimina baslanan Gültepe-Yeniköy grup yolu ile mahalle sakinlerinin yol problemi ortadan kaldiriliyor. 5 kilometrelik yol yapilan çalisma ile 3,5 metre genisliginden 7 metreye çikarilacak ardindan da sathi kaplama çalismasi yapilacak.

Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, yol yapim çalismalarinin ekiplerin büyük gayreti ile hizla devam ettigini belirterek, “Özellikle kentin kirsal bölgelerinde bulunan mahallelerde yasanan yol ve su gibi altyapi sorunlarini tamamen ortadan kaldirmak için gece-gündüz çalisiyoruz. Yaptigimiz çalismalarla mahallelerimizin yol sorununu tek tek çözüyoruz. Hedefimiz yol problemi olan hiçbir mahalle kalmamasidir. Suan planlamalarimizin önünde gidiyoruz” diye konustu.



Yapilan çalisma ile ilgili bilgi veren Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi Canik Ilçe Sefi Melih Çetinkaya, "Çalismalarimiza hizla basladik. Zemin iyilestirme, yol ve dolgu tahkimatlarimizi yaptik. Ardindan genisletme çalismalarimiz basladi.

Yol genisligini 3,5 metreden 7 metreye çikardik. Düsük kotlardan yüksek kotlara dogru yol genisletmesi yapiyoruz. Ardindan da asfalt dökerek yolu daha konforlu hale getirecegiz” seklinde konustu.

Çalismalar yakindan takip ettiklerini söyleyen Yeniköy Mahallesi Muhtari Harun Soylu ise "Yolumuzla ilgili eskiden çok sorun yasiyorduk. Kisin çamurdan yazin tozdan bunalmistik. Simdi hepsinden kurtuluyoruz. Sevincimizi ve mutlulugumuzu anlatmaya kelime bulamiyorum. Su an genis bir yol yapiliyor. Iki araba yan yana geçemiyordu. Ancak su an yapilana bakarsak çok güzel bir yol olacak. Basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mustafa Demir olmak üzere burada emek veren herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA