Baskan Büyükkiliç, Asfalt Yapimina Baslanan 60 Milyon TL'lik Yolda Incelemelerde Bulundu

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Turkovac asisini gelistiren bilim insani Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin isminin verildigi ve sona yaklasilan Zümrüt Mahallesi Akmescit Bulvari yol yapim çalismalarini yerinde inceledi.

Baskan Büyükkiliç, Asfalt Yapimina Baslanan 60 Milyon TL'lik Yolda Incelemelerde Bulundu


Kayseri Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi ekipleri tarafindan, Zümrüt Mahallesi Akmescit Bulvari yapim çalismalari özverili bir sekilde tüm hiziyla devam ediyor. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kocasinan Bulvari’ni Havaalani’na baglayacak ana arter niteliginde olan, yerli ve milli asi Turkovac’i gelistiren Erciyes Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin ismini tasiyacak yolda incelemelerde bulundu. Baskan Büyükkiliç’a, inceleme esnasinda Genel Sekreter Yardimcilari Hamdi Elcuman ve Ali Hasdal ile daire baskanlari eslik etti.

Son durum hakkinda bilgiler de alan Büyükkiliç, burada yaptigi açiklamada, “Erciyes Üniversitemizin kiymetli ögretim üyesi Aykut Özdarendeli ismini tasiyan ana arterimizin asfalt çalismalari hizla devam ediyor. Bu ana arterimizin özelligi Kocasinan Bulvari’mizdan havaalanimizda yeni açacagimiz yola irtibatlandirmis olan çok önemli bir ana arterdir” dedi.



“SEHRIMIZIN ÖNEMLI BIR ANA ARTERI BÖYLECE HAYATA GEÇMIS OLUYOR”

Yol yapim çalismalarinin yaklasik 60 milyon TL’yi buldugunu vurgulayan Baskan Büyükkiliç, “Altyapisiyla, kamulastirmalariyla, burada dogalgazi, kanalizasyonu, yagmur suyu kanali, telekomu, elektriklerin yerin altindan gitmesi gibi koordinasyon içerisinde yapilan çalismalarin tamamini gündemimize aldigimizda yaklasik 60 milyon TL’lik bir yolumuzun hayata geçirildigini gözlemlemekteyiz. Sehrimizin önemli bir ana arteri böylece hayata geçmis oluyor” diye konustu.

Büyükkiliç, yerli ve milli asi Turkovac’i gelistiren Erciyes Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’ye bir kez daha tesekkürlerini ileterek, “Aykut hocamiza bir kez daha özellikle pandemi döneminde ve sonrasinda yapmis oldugu bilimsel çalismalardan dolayi tesekkür ediyoruz. Sehrimize bu ana arterin hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

MALIYETI 60 MILYON TL’YI BULACAK

Büyüksehir Belediyesi’nce son asamaya gelinen Aykut Özdarendeli Caddesi’nde yapim çalismalari devam ederken, Mustafa Kemal Pasa Bulvari’ni KASKI yanindan ve Kocasinan Bulvari’ni Fuzuli Caddesi devamindan baslayarak yeni yapilan Havaalani önünde yapimi devam etmekte olan yola baglayacak olan genisligi 30 metre uzunlugu yaklasik 5 kilometre olmasi hedefleniyor.

Yolun, Yakut, Zümrüt ve Saraybosna Mahalleri içerisinden geçen Akmescit Caddesi ve Prof. Dr. Aykut Özdarendeli Caddesi olarak adlandirilan 1700 metrelik kisminda su, kanal, dogalgaz gibi altyapi ve yol çalismalarinin tamamlanmasiyla asfalt çalismalarina baslandi.

Toplam maliyeti yaklasik 60 milyon TL’yi bulacak olan yol, toprak isleri, yaya yolu, Bisiklet yolu ve çevre donatilariyla sicak asfalt yapilarak hizmete açilacak.
Kaynak: İHA