Yalova Basin Birligi, Milli Egitim Ile Gelecegin Gazetecilerini Yetistirecek

Il Milli Egitim Müdürlügü ve Yalova Basin Birligi (YBB) arasinda lisede egitim gören gazetecilik bölümü ögrencileri için is birligi protokolü imzalandi. Protokol çerçevesinde gazeteciler mesleki deneyimlerini ögrencilerle paylasirken staj ve burs konusunda destek saglayacaklar.

Yalova Basin Birligi, Milli Egitim Ile Gelecegin Gazetecilerini Yetistirecek
TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ Gazetecilik Bölümü ögrencileri için düzenlenen protokol töreni Yalova Valiligi’nde gerçeklesti. Vali Muammer Erol, Il Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Akmese ve Yalova Basin Birligi Baskani Cem Mete Okur tarafindan imza altina alinan protokolle törenine birlik yönetimi de katildi.

Protokolle ilgili açiklamada bulunan Il Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Akmese, gazetecilerin toplumun dogru, hizli ve etkili sekilde bilgilenmesinde önemli bir görev yürüttügüne dikkati çekerek söyle konustu:

"Ilimizde bulunan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin gazetecilik bölümü ögrencilerinin de bu anlamda sektörle is birligi yapacak sekilde hem teorik bilgileri okulda dogru kazanmalari hem de sektörün yaptigi çalismalarinin tam ortasinda yer almalari noktasinda Yalova Basin Birligi ile bugün bir protokol imzaladik. Burada sektörle karsilikli yapilacak çalismalar, ögrencilerimizin egitimleri, yine Yalova Basin Birligi araciligiyla burs verilmesi, ögrencilerimizin sektörde yaptiklari isleri fiili olarak sahada yansimasinin bulunmasi gibi birçok anlamda yapilacak faaliyetlerin toplandigi protokol söz konusu. Biz burada hem gazetecilik faaliyetine deger katacaklarini hem de ögrencilerimizin bu anlamda daha iyi egitim alabilecegini düsünüyoruz."

Yalova Basin Birligi Baskani Okur ise konusmasinda su ifadelere yer verdi:

"Egitim gören arkadaslarimizin okulu bitirdikten sonra bu meslegi daha severek yapabilmeleri adina Yalova Basin Birligi olarak sahadaki tecrübeli arkadaslarimizla bu tasin altina elimizi koyduk. Sektördeki arkadaslarimiz sahada yasadiklarini, tecrübelerini okuldaki ögrenci arkadaslarimiza aktararak sektörün gelecegine yönelik daha profesyonel, daha kaliteli isleri ilerleyen zamanlarda yapacaklar. Insallah ögrencilerin bu anlamda gelisimlerine, bu meslege olan sevgilerinin artmasina vesile oluruz diye düsünüyorum. Özellikle ögrenci arkadaslarimizin son sinifta aldiklari stajin tamamlanmasi noktasinda Yalova’da gazetecilerin temsil edildigi tek yapi olan Yalova Basin Birligi üyesi kurum ve kuruluslarin da ellerinden geldigi destegi gösterecegini söyleyebilirim. Staj noktasinda basarili gazeteci arkadaslarimizin kurumlarinda stajlarini tamamlamalari konusunda da çalismalarimiz sürüyor."
Kaynak: İHA