Temel Kazisinda Toprak Kaydi, 6 Katli Bina Tahliye Edildi

Samsun’da bir insaatin temel kazisi sirasinda yasanan toprak kaymasi nedeniyle 6 katli bina tahliye edildi. Bosaltilan binanin çevresinde ilave tedbirler aliniyor.

Temel Kazisinda Toprak Kaydi, 6 Katli Bina Tahliye Edildi
Ilkadim ilçesi Adalet Mahallesi Muhtesem Süleyman Caddesi’nde bir insaatin temel kazisi sirasinda, bitisigindeki binanin çevresinde toprak kaymasi ve sarsinti meydana geldi. Toprak kaymasi ve sarsintidan etkilenen 6 katli Güvenay Apartmani A Blok’ta bulunan haneler tedbir amaçli bosaltildi. Güvenlik güçleri bina çevresine serit çekerek güvenlik önlemi aldi.

Yapilan incelemelerin ardindan temel insaatinda kullanilan destek direklerinin toprak kaymasindan etkilenen binaya daha yakin bir kisma çakilmasina karar verildi.

Is makinesi marifetiyle daha uzakta olan dev destek demirleri, toprak kaymasindan etkilenen binanin hemen yakinina çakildi. Destek direklerinin daha yakina çakilmasina ragmen tedirgin olduklarini belirten bina ve mahalle sakinleri, insaatin temel fore kazigi atilsa bu sorunun meydana gelmeyecegini iddia etiler.

Yasanan toprak kaymasi sonucu tedirginliklerini koruduklarini ifade eden vatandaslar, “Bir süredir burada temel atma islemi sürüyordu. Bugün toprak kaymasi yasandi ve sallandik. Temele yakin bina tedbir amaçli bosaltildi. Simdi de uzakta olan destek direklerini söküp, binanin daha yakinina çakiyorlar. Bizce müteahhit en basindan temele fore kazik çaksa bu sorun olmayacakti. Kar yapacagiz derken, birçok insani tedirgin ve rahatsiz ettiler” ifadelerini kullandilar.

Insaattaki çalismalar güvenlik önlemleri etrafinda devam ediyor.
Kaynak: İHA