SCÜ Veteriner Fakültesinde Mezuniyet Coskusu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Veterinerlik Fakültesi mezuniyet töreni cosku içinde yapildi.

SCÜ Veteriner Fakültesinde Mezuniyet Coskusu
SCÜ 4 Eylül Kültür Merkezi’nde gerçeklesen törene; Rektör Vekili Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Yargitay Üyesi Deniz Gül, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hakan Yekbas, Genel Sekreter Doç. Dr. Enis Baha Biçer, Genel Sekreter Yardimcisi Av. Bahadir Kir, Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Baris Atalay Uslu, Sivas Veteriner Hekimler Odasi Baskani Ahmet Koçak, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel, ögrenciler ile aileleri katildi.

Tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan basladi.

Ardindan konusan Rektör Vekili Prof. Dr. Hilmi Ataseven, “Veteriner Fakültemiz, Üniversitemizin güçlü fakültelerinden biridir. Milletimizin gelecegi olan ögrencilerimizin yetismesinde basta ailelerimiz olmak üzere emegi geçen hocalarimiza tesekkürlerimi iletiyor ve meslegini hakkiyla yerine getirecek olan gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Dekan Prof. Dr. Uslu yaptigi konusmada ise, veteriner hekimlerin görev alanini sadece hayvan sagligi ile ilgili sinirlamanin yanlis oldugunu ifade ederek, " Ayni zamanda insan sagligi ile de iliskili oldugu unutulmamalidir. Bir veteriner hekim meslek hayati boyunca hayvan ve insan sagligina hizmet sunar. Siz sevgili ögrencilerimizin bu meslegin görev ve sorumluluklarini en iyi sekilde yerine getireceginize inaniyorum” dedi.

Mezuniyet töreni, ögrencilere diplomalarinin verilmesi ve kep atma seremonisi ile son buldu.
Kaynak: İHA