Sakarya'nin En Genis Caddesine Yepyeni Konsept

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, 43 metre genisligiyle sehrin en genis caddesi olarak bilinen Sehit Ilhan Aras Caddesi’nin çehresini peyzaj ve ilk kez kullanilan yaprak desenli tas islemelerle degistirdi ve cadde bölgede örnek olacak bir mimariyle süslendi.

Sakarya'nin En Genis Caddesine Yepyeni Konsept
Sakarya Büyüksehir Belediyesi, sehri yeni estetik görüntüyle bulusturmak için yepyeni uygulamalara imza atiyor. Peyzaj, çevre düzenlemesi, çiçek islemeleriyle yollara yepyeni bir görüntü katan ekipler sehrin görüntüsünü zenginlestiriyor. Son yapilan çalismada bir ilk uygulandi. Sehit Ilhan Aras Caddesi’ndeki peyzaj, tretuvar, yaprak islemeli model çalismasi görenleri hayran birakiyor. Bazi noktalarinda 43 metre genislige sahip olan sehrin en genis caddesi, yeni renkleriyle hizmete hazir hale getiriliyor.

Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi ekiplerinin yaptigi çalisma çerçevesinde bölgeye Fidan A.S tarafindan agaç dikimi yapildi. 10 metre genisligindeki orta refüj 65 adet çinar agaci, 33 adet leylandi, 2 bin 340 adet çali dikimiyle süslendi. Ayrica refüjde desen ve motiflerden olusan kiremit irmigi, cüruf ve podima taslariyla kaplandi. Alanda toplamda 7 bin 500 metrekareye çim dikildi.

Buradaki çalismanin caddeyle kesisen Nilüfer ve 1139. Sokak’a yepyeni bir güzellik katacak 120 adet çinar agacinin dikimiyle son bulacak. Sehit Ilhan Aras Caddesi, çalismalarin tamami bittiginde bölgede teknik özellikleri ve görsel zenginligiyle örnek bir cadde olacak. Iki yönlü olarak kaldirim insa edilen caddenin, isiklandirmasi ve kritik baglanti noktasi olma özelligiyle vatandaslarin en çok tercih edecegi güzergahlardan biri olmasi ekleniyor. Büyüksehir bin metrelik güzergahin ilk önce telekom, yagmur suyu, kanalizasyon altyapisini sil bastan yenilemis ve sonra üst yapida isleme baslamisti. Yolun bazi noktalarinda genislik 43 metreye kadar çikarildi. Yol, bisiklet yollariyla çok daha güzel bir görünüme kavustu.
Kaynak: İHA