Kusadasi Belediyesi Evde Bakim Birimi Vatandaslarin Yaninda

Kusadasi Belediyesi tarafindan yasli ve engelli vatandaslara ihtiyaç duyduklari bakimi ev ortaminda saglayabilmek amaciyla kurulan “Evde Bakim Birimi” büyük bir titizlikle hizmet vermeye devam ediyor. Evde Bakim Birimi, ihtiyaç duyan vatandaslarin kisisel bakimlari ile ev temizliklerini yapiyor.

Kusadasi Belediyesi Evde Bakim Birimi Vatandaslarin Yaninda


Kusadasi Belediyesi’nin yataga bagimli, yasli veya engelli olmalari nedeniyle ev islerini ve kisisel bakimlarini yapmakta güçlük çeken hemsehrileri için kurdugu Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’ne bagli Evde Bakim Birimi çalismalarini sürdürüyor. 13 kisiden olusan ekip ayda ortalama 320 haneye ziyarette bulunarak ihtiyaç duyan kisilerin ev temizliklerini ve kisisel bakimlarini gerçeklestiriyor. Her gün ortalama 16 evi ziyaret eden Evde Bakim Birimi personeli, gördükleri tadilat ve tamirat islerini Fen Isleri Müdürlügü yetkililerine bildiriyor. Yapilan basvurularin ardindan sosyal incelemesi tamamlanan ve hizmetten yararlanmalari uygun görülen kisiler ise aldiklari hizmetten oldukça memnun. Evde Bakim birimi ayni zamanda kent sakinlerine daha kaliteli ve iyi bir hizmet sunabilmek amaciyla kisa süre içerisinde kadrosunu genisletmek için çalisiyor.

Ege Mahallesi’nde oturan ve uzun süredir evde bakim hizmetinden yararlanan Emine Çetinkaya, evde bakim ekibinin ev temizligi için haftada bir gün geldigini ve çok memnun oldugunu belirterek “Kusadasi Belediyesi’ne bu hizmeti bize sundugu için çok tesekkür ederim. Yasimdan ve bundan kaynakli rahatsizliklarimdan dolayi ev temizligi yapmak benim için zor oluyor. Sosyal Yardim Isleri Evde Bakim ekibi sayesinde isimiz çok kolaylasiyor. Baskanimiza çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA