Keçiören'de Depremde Hayatini Kaybeden Ögrencinin Ismi Verilen Ahmet Mergen Parki Hizmete Açildi

Keçiören Belediyesi, 6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da hayatini kaybeden üniversitesi ögrencisi Ahmet Mergen’in ismini Yayla Mahallesi’nde açtigi parka verdi.

Keçiören'de Depremde Hayatini Kaybeden Ögrencinin Ismi Verilen Ahmet Mergen Parki Hizmete Açildi
Keçiören Belediyesi, depremlere Hatay’da ailesiyle beraber yakalanan ve hastanede tedavisi sürerken hayatini kaybeden Ahmet Mergen’in ismini verdigi parkin açilisini yapti. Parkin açilisinda konusan baba Hüseyin Mergen, kendisini bu acili günde yalniz birakmayanlara tesekkür ederek, “Bu acili gününde bu babayi yalniz birakmadiginiz için hepinize tesekkür ederim. Allah sizlere böyle bir aci yasatmasin. Ben camideyken omuzuma bir el dokundu. O eli hiç unutmadim. Bir döndüm ki Keçiören Belediye Baskanim karsimda, kendini tanitti bana. Dedi ’Ne istiyorsun?’ Oysa benim bir ceketim dahi yoktu, çorabim dahi yoktu. ’Sag ol baskanim’ dedim. Bir daha sordu. Üçüncü sefer geldi, gözleri doldu boynuma sarildi. Dedi ’Ne istiyorsun?’ Dedim ki ’Baskanim senden tek bir ricam var. Benim oglumun adini yasatir misin?’ O gün beni hiç kirmadi. Sag olsun, eksik olmasin, var olsun. Bütün bu parkta emegi geçen herkese bugün bir acili baba olarak hepsine tesekkür ediyorum” dedi.

Parkin açilisinda konusan Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok ise Ahmet Mergen’in baki bir aleme göç ettigini belirterek, “Bu kisa alemden baki aleme gidenler ’ruhlari vardir ama siz bilmezsiniz’ diyor. Rabbim sehitlerle ilgili diyor ki, ’Sehitler ölmez. Siz onlari görmezsiniz ama onlar sizi görür’ diyor. Rabbim sabirlar versin. Rabbim bir daha böyle acilar vermesin” diye konustu.

Kaynak: İHA