Baskan Pekyatirmaci Bosna Hersekli Kursiyerleri Sille'de Agirladi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Saraybosna Mevlevihane’sinde egitim alan Bosna Hersekli kursiyerler ile Sille’de bir araya geldi.

Baskan Pekyatirmaci Bosna Hersekli Kursiyerleri Sille'de Agirladi
Selçuklu Belediyesi tarafindan Saraybosna’da restorasyonu yapilan Saraybosna Mevlevihane’sinde 2013 yilindan itibaren Bosna Hersekli kadin kursiyerlere mesleki egitim veriliyor. Mevlevihane, Selçuklu ve Bosna Hersek arasindaki tarihi, kültürel ve sosyal baglar sürdürülmesine katki saglarken kursiyer kadinlar her dönemin sonunda Selçuklu Belediyesi’ne ziyaret gerçeklestiriyor. Bu yil da egitimlerini tamamlayan kadinlar Konya’ya geldi ve Selçuklu Belediye Baskan Ahmet Pekyatirmaci tarafindan Sille’de agirlandi.

“Bosna Hersek ile baglarimizi canli tutmak için çalisiyoruz”

Bosna-Hersek ile tarihi, sosyal ve kültürel baglari güçlendirmek adina gerçeklestirilen bu bulusmalarin önemli olduguna vurgu yapan Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Tekrar sehrimizde agirlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu birlikteligin nesiller boyu devam etmesini temenni ediyorum. Bu bulusma vesilesi ile, bu güzellikleri bizimle yasattigi için Nevresa hanima buradan özellikle tesekkür etmek istiyorum. Yillardir enerjisinden hiçbir sey kaybetmedi ve hem Bosna’da hem Türkiye’de bizim bir araya gelmemiz için elinden gelen her seyi yapiyor. Tesekkür ediyorum. Bosna bizim ecdat yadigarimiz, sizler de bize dedelerimizin Osmanli Imparatorlugu’nun emanetlerisiniz. Onun için sizleri çok seviyoruz ve her zaman sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Artik diyoruz ki bizim Bosna-Hersek ile her zaman canli iliskilerimiz olsun. Gençlerimiz çocuklarimiz hanimlarimiz sürekli Bosna ile iletisim halinde olsunlar, gidip gelsinler. Bunun içinde farkli çalismalar yürütüyoruz. Ama bu alanda en istikrarli çalisma Nevresa hanimin yürüttügü oradaki kurs faaliyetleri. Biz de Bosna-Hersek de yurt ile kurs faaliyetlerine destek verdigimiz için çok mutluyuz. Bu faaliyetlerinde gelistirilerek, yayilarak devam etmesini istiyoruz. Bu faaliyetlerin en güçlü sekilde devam edebilmesi için bu zamana kadar oldugu gibi bundan sonra da en güçlü sekilde desteklemeye devam edecegiz” seklinde konustu.



“Tüm destekleriniz için tesekkür ediyoruz”

Bosna Hersekli Kursiyer Kadinlar adina söz alan kurs müdiresi Nevresa Ahatovic, "Ev sahipliginden dolayi Selçuklu Belediyesine ve baskanimiza tesekkür ediyoruz. Uzun bir aranin ardindan sizlerle bulusmaktan büyük mutluluk duyduk. Baskanimizin bu güzel sözleri bizleri çok duygulandirdi. Bizler buraya geldigimizde her sene farkli bir sey heyecan yasiyoruz ve bu kuvvetli baglarimizin daha da devam etmesini istiyoruz. Baskanimiza, meclis üyelerimize hepinize çok tesekkür ediyoruz bizi agirladiginiz için. Belediyemiz ve baskanimiz ne zaman bir seye ihtiyacimiz olsa bize destek oluyorlar. Bundan dolayi çik mutluyuz ve gerçekten sizlere yürekten, kalpten tesekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaret günün anisina hediye takdimi ve fotograf çekimi ile son buldu. Misafir Bosnali kursiyerler programin sonunda tarihi Sille Mahallesini gezdi.
Kaynak: İHA