Aydin Ticaret Borsasi'nda Incir Yetistirme Ve Isleme Egitimi Düzenlendi

Aydin Ticaret Borsasi koordinatörlügünde, Tarim ve Orman Bakanligi Incir Arastirma ve Enstitüsü Müdürlügü tarafindan üyelere yönelik Incir Yetistirme ve Isleme Egitimi gerçeklestirildi.

Aydin Ticaret Borsasi'nda Incir Yetistirme Ve Isleme Egitimi Düzenlendi


Aydin Ticaret Borsasi (ATB), 2023 Yili Egitim Programi çerçevesinde, incir sektöründe faaliyet gösteren üyelerine yönelik “Incir Yetistirme ve Isleme Egitimi” düzenledi.

Teorik ve uygulamali olarak gerçeklestirilen egitimin ilk gününde katilimcilara; incirin tarihi, üretimi, incir bahçelerinde kültürel islemler, yetistiricilik, hastalik ve zararlilarla mücadele, hasat dönemi ve markalasma süreci ile ilgili Tarim ve Orman Bakanligi Incir Arastirma ve Enstitüsü Müdürlügü tarafindan bilgiler aktarildi.

Tarim ve Orman Bakanligi Incir Arastirma ve Enstitüsü Müdürlügü ‘nde görevli olan Ziraat Yüksek Mühendisi Duygu Birol Dünyada ve Türkiye’de Incir Tarihi ve Ekonomisi, Dr. Sunay Dag Incir Bahçe Tesisi, Çesit Seçimi ve Kültürel Islemler, Ziraat Yüksek Müh. Mehmet Ali Kargacik ile Ziraat Yüksek Müh. Mehmet Özkul Incirde Budama ve Ilekleme, Dr. Özlem Dogan ile Ziraat Yüksek Müh. Esref Tutmus Incirde Hastalik ve Zararlilar, Gida Yüksek Müh. Ramazan Konak Incirde Kurutma ve Isleme, Özener Patent ve Geleneksel Ürünler ve Cografi Isaretler Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Huriye Özener Pazarlama Agi konularinda katilimcilari bilgilendirdi. Egitim çerçevesinde düzenlenen bilgilendirme sunumlarinin ardindan katilimcilarin sorulari yanitlandi.

Egitimin ikinci gününde katilimcilara bir isletmede Elleçleme Egitimi düzenlendi.

Kuru incirin asamalarinin aktarildigi uygulamali egitimde firma temsilcileri, katilimcilardan gelen sorulari yanitlayip, kuru incirin elleçleme sürecinde izlenilmesi gereken yol haritalari hakkinda bilgiler verdi.

Tarimsal ürünlerde tanitim, üretim ve egitimi bir bütün olarak gördüklerini, Aydin Ticaret Borsasi üyelerine ve ilimizin ekonomik sosyal kalkinmasina fayda saglamak adina projeler gelistirmeye devam ettigini ifade eden Çondur,“Üyelerimizin egitim, bilgi, danismanlik taleplerini degerlendirerek bu taleplerin karsilanmasi için gerekli çözümleri üretmek adina egitimler düzenliyoruz. Bu hususta üretiminde hem ülkemizde hem de dünyada lider konumda oldugumuz kuru incirde kaliteli üretimin arttirilmasi adina Tarim ve Orman Bakanligi Incir Arastirma Enstitüsü Müdürlügü ile birlikte Incir Yetistirme ve Isleme Egitimi gerçeklestirdik. Egitimde emegi geçenlere ve katilimcilara tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA