400 Yillik Konaga 'En Iyi Restore Edilen Ev Onur Ödülü' Verildi

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 24. Uluslararasi Altin Safran Belgesel Film Festivali çerçevesinde "En Iyi Restore Edilen Ev Onur Ödülü" Gülsüm Hanim Evi’ne verildi.

400 Yillik Konaga 'En Iyi Restore Edilen Ev Onur Ödülü' Verildi


Baglarbasi Mahallesi’nde 350 yillik oldugu belirtilen Ramazan Arslan’a ait 3 katli "Gülsüm Hanim Konagi"na Safranbolu Belediye Baskani Elif Köse, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ve ev sahipleri, "En Iyi Restore Edilen Ev Onur Ödülü" plaketini çakti. Safranbolu Belediye Baskani Köse, yaptigi konusmada, evleri korumanin da restore etmenin çok kiymetli oldugunu belirtti.

Bu evleri restore etme ve korumanin herkesin harci olmadigini ifade eden Köse, "Korumak çok zor, korumak için ciddi bütçe gerekiyor. Restore etmek için de yine ayni sekilde. Bunu desteksiz sade bir vatandasin yapmasi çok zor. O nedenle ben bu konuda Kültür ve Turizm Bakanliginin Safranbolu’daki evlere daha fazla destek olmasi gerektigini düsünüyorum. Elbette gücü olanlar restore etme sansina sahipler ya da gücü olanlar yine içinde yasayarak koruma sansina da sahipler. Ama her ev bu kadar sansli degil ne yazik ki. Bu nedenle bu evlerin restore edilmesinde ve korumasinda emegi geçen herkes bizler için çok kiymetli. Bu eserler, evler bizlere atalarimizdan kalmis, bizim görevimiz de onlari bir sonraki nesillere ayni sekilde aktarmak" dedi.

Köse beraberindekiler daha sonra konagi gezerek ev sahiplerinden bilgi aldi.
Kaynak: İHA