26 Kisinin Yaralandigi Tramvay Kazasi Havadan Görüntülendi

Samsun’da 26 kisinin yaralandigi tramvay kazasinda olayin boyutu, havadan çekilen dron görüntüleriyle gözler önüne serildi.

26 Kisinin Yaralandigi Tramvay Kazasi Havadan Görüntülendi
Canik ilçesi Mert Irmagi üzerinde bulunan rayli sistem hattinda ariza yapan Gizem Atik’in kullandigi 5509-A numarali tramvaya, arkadan gelen Engin Yildirim yönetimindeki 5512-A numarali tramvay çarpti. Kazada tramvayda sikisan vatman Engin Yildirim agir yaralandi. Kazada vatman ile birlikte yaralanan toplam 26 kisi Samsun’daki hastanelere kaldirilarak tedavi altina alindi.

Havadan görüntülendi

Kazanin ardindan olay yeri ve tramvaylar dron ile havadan görüntülendi. Görüntülerde kazanin büyüklügü gözler önüne serildi. Olayi anlatan kazazedelerden biri, “Kaza aninda telefonla ilgileniyordum. Bir anda bizim bulundugumuz tramvay öndeki tramvaya vurdu. O anda soka girdim. Kenarda duran bir kisi aldigi birçok yerinden yaralandi. Hala elim ayagim titriyor. Kazada birçok yolcu da yaralandi” dedi.

Samsun Valisi Zülkif Dagli ve Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali ve Baskan, incelemelerin ardindan durumu agir olan vatmani ve yararlilari hastanelerde ziyaret etti.

5509-A numarali tramvay baska bir tramvay marifeti ile olay yerinden çekilirken, 5512-A numarali tramvayi raylardan çekme çalismalari ise devam ediyor.
Kaynak: İHA