Yüregir'de Kentsel Dönüsüm, Depreme Dayanikli 863 Konut Insa Edilecek
Adana Yüregir’de kentsel dönüsüm çalismalari devam ediyor. Sehit Erkut Akbay mahallesinde 952 binanin yikimi gerçeklestirildi. Hayata geçirilen proje ile depreme dayanikli 863 konut insa edilecek.

Sürekli sel felaketine maruz kalan Sehit Erkut Akbay Mahallesi için harekete geçen Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, bakanlik destegiyle bölgede kentsel dönüsüm projesini hayata geçirdi. 952 binanin yikiminin gerçeklestirildigi mahallede 803 konut 60 isyeri yapilacak. Binalar bodrum arti zemin kat olmak üzere 6 kati geçmeyecek. Konutlar depreme dayanikli olarak insa edilecek.
Yüregir’de kentsel dönüsümün çok elzem oldugunu belirten Baskan Kocaispir, “Sehit Erkut Akbay yillardan beri kentsel dönüsüme ihtiyaç duyan bir mahalleydi. Bu çerçevede Çevre ve Sehircilik Bakanligi ve Yüregir Belediyemizin ortak çalismasi ile burada büyük bir dönüsüm projesi gerçeklestiriyoruz. Insallah çok kisa bir sürede modern ve güvenli konutlarimizi hak sahiplerine teslim edecegiz” dedi.
Mahallede ayrica 40 bin metrekare alan içerisinde mesire yerleri, otopark, kres ve saglik merkezi de yapilacak. En kisa sürede konutlarin tamamlanip sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.
