Yöneticiligi Birakip Çocukluk Hayali Olan Küçükbas Hayvan Çiftligi Kurdu

Istanbul ve Ankara’da uzun yillar magaza yöneticiligi yapan Cihan Timrus, devletten aldigi hibe destekle Bitlis’in Ahlat ilçesinde kurdugu çiftlikte çocukluk hayali hayvancilikla ugrasmaya basladi.

Yöneticiligi Birakip Çocukluk Hayali Olan Küçükbas Hayvan Çiftligi Kurdu
Ahlat ilçesine bagli Otluyazi köyünde yasayan 38 yasindaki Cihan Timrus, uzun yillar Istanbul ve Ankara’da çesitli magaza ve firmalarda yöneticilik yaptiktan sonra köyüne geri döndü. Timrus, köyünde babadan ve dededen kalma atil durumdaki arazileri degerlendirerek Tarim ve Orman Bakanligindan aldigi hibe destek ve kendi birikimiyle 40 bin metrekare alanda 5 bin küçükbas hayvan kapasiteli çiftlik kurdu. Ziraat Bankasi’ndan kullandigi kredilerle de çiftlikteki makine ekipmanlarini tamamlayan Cihan Timrus, çocukluk hayali olan hayvanciligi yapmanin mutlulugunu yasadigini söyledi.

Bölgedeki arazilerin ve bitki örtüsünün hayvancilik yapmak için oldukça verimli oldugunu belirten Timrus, yakin zamanda kendi markalari altinda süt ürünleri üretip pazara sunacaklarini söyledi.

Timrus, “Uzun yillar Istanbul’da ve Ankara’da farkli firmalarda yöneticilik yaptim. Küçükbas hayvancilik benim çocukluk hayalimdi, çok ugrastim çok çabaladim. Allah devletimizi var etsin. Tarim ve Orman Bakanligindan aldigimiz destegi kendi öz bütçemizle birlestirerek bu tesisi kurduk. Ziraat Bankasi’ndan kredi alarak makine ekipmanlarimizi aldik. Burada su anda 900 bas anaç koyunumuz mevcuttur. Anaç koyun ve koçlarin haricinde, etlik ve kurbanlik hayvanlarimiz da var. Sagim sistemimiz var. Sütümüzü burada biz kendimiz isleyecegiz, peynir ve tereyagi yapacagiz. Kendi markamiz adinda süt ürünleri üretip pazara sunacagiz. Köyümüz büyük, meralarimiz çok. Burada bu isi profesyonel olarak yapmaya çalisiyoruz. Bazi eksikliklerimiz var onlari da gideriyoruz. Ben bu isi yapmak isteyen herkese öneririm” dedi.

Kaynak: İHA