Türkeli'nin Köy Yollarinda Yasanan Heyelanlarin Izleri Siliniyor

Türkeli Kaymakami Mesut Ozan Yilmaz, 4 Haziran itibariyla yasanan heyelanlar nedeniyle kapanan 18 köy yolunun 17’sinde yeniden ulasimin saglandigini bildirdi.

Türkeli'nin Köy Yollarinda Yasanan Heyelanlarin Izleri Siliniyor
4 Haziran’da kuvvetli yagisin getirdigi heyelanlar sebebiyle Türkeli ilçesinde 18 köye ulasim saglanamiyordu. Ilçe Kaymakami Mesut Ozan Yilmaz, konuya iliskin yaptigi açiklamada, suan itibariyle köylerde genel hayati aksatacak herhangi bir sorunun kalmadigini söyledi.



Kaymakam Yilmaz, “Ilçemiz köylerinde 20 araçla sahada hummali çalismalarimiz devam etmektedir. Genel hayati aksatacak herhangi bir sorun kalmamistir. Suan itibariyla yolu kapali olan köy sayisi 1’dir. Afetin yasandigi andan itibaren sahada 17 is makinesi ve 3 kamyon sahada görev yapmaktadir” dedi.

Kisa süre içerisinde afet kaynakli sorunlarin çözüldügünü ve hayatin olagan akisina döndürüldügünü belirten Kaymakam Yilmaz, afetten etkilenen tüm vatandaslara geçmis olsun dileklerini iletti.

Kaymakam Yilmaz, ilçeye bagli Çatakgüney köyünde, mahalle girislerinde meydana gelen heyelan nedeni ile ulasim saglanamayan Hatip ve Kestanelik Mahallelerine yeniden ulasimin saglanmasi için ekiplerin çalismalarini sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA