Saglik Turizmine Katki Saglayacak Merkez Açiklamasi Yeniköy Termal Tesisi

Kocaeli’nin saglik turizmine büyük katki sunacak olan Basiskele Yeniköy Termal Tesisi’nde çalismalar tüm hiziyla devam ediyor.

Saglik Turizmine Katki Saglayacak Merkez Açiklamasi  Yeniköy Termal Tesisi
Dogal güzellikleri, tarihi dokusu ve yasam kalitesiyle Kocaeli’nin cazibe merkezi olmaya devam eden ilçesi Basiskele’nin Yeniköy Merkez Mahallesi’nde bulunan jeotermal su bölgesinde yapilan tesis tamamlandiginda bölgeyi hareketlendirecek. Kocaeli Büyüksehir ve Basiskele Belediyesi is birliginde yürütülen projede, A blogun yapilacagi alanda hafriyat çalismalarina devam ediliyor. B blokta ise grobeton dökümü tamamlandi. Ekipler yalitim imalatlarina da devam ediyor. Termal suyun tutulacagi deponun temel betonu döküldü, perde kalibina devam ediliyor. C blokta -8.15 kotu ile -4.00 kotu arasi kolon ve perdelerde demir donati ve kalip montaji sürüyor. 3. bodrum katta ise kaide betonlari döküldü. Ayrica kaba siva imalatlarina devam ediliyor.

480 günde yapilmasi planlanan tesis 10 bin 621 metrekare alanda insa edilecek. Estetik ve geleneksel mimariyle tasarlanacak tesiste termal havuzlar, hamam, sauna, aile banyolari, dinlenme alanlari, eglence ve etkinlik alanlari yer alacak. Tesis tamamlandiginda Kocaeli’nin saglik turizmine önemli katki saglayacak ve bölgenin gelismesine öncülük edecek.

Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü de Yeniköy Termal Tesisi insaat alanina giderek, çalismalar hakkinda ilgili teknik ekipten bilgiler aldi. Baskan Özlü’ye incelemeler sirasinda AK Parti Basiskele Ilçe Baskani Mustafa Koral da eslik etti.
Kaynak: İHA